Uuemõisa algkooli koduleht sattus Ukraina tõttu rünnaku ohvriks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Uuemõisa algkooli koduleht. Foto: Ekraanipilt

Uuemõisa kooli koduleht. Foto: Ekraanipilt

Uuemõisa algkooli koduleht sattus pühapäeval kräkkerite rünnaku ohvriks, sissetungijail õnnestus mõneks ajaks lisada kodulehele ukrainlaste fašismile viitav kirje.

„Ma arvan, et nendel oli automaatne programm, millega rünnati serverit nii kaua, et siis veatetate peale serverile ligi pääseks,“ rääkis kodulehte hooldav Rando Pajuste ja lisas, et lõpuks see ründajail õnnestuski.

„Ju siis oli [kooli kodulehe] parool nõrk,“ nentis Pajuste. Pühapäeva keskpäeval oligi kooli kodulehel kirje, et „ukrainlased on fašistid“ või midagi sarnast.

Üsna pea õnnestus arvutiasjatundjal rünnak tõrjuda ning koduleht taas korda seada. Uusi sissetungimisi Rando Pajuste sõnul karta ei ole. „Keerasin turvalisiust karmimaks,“ ütles ta.

Kes ründajad olid, seda saab Pajuste sõnul vaid oletada. „Arvan, et need olid vene kräkkerid, kes jälgede segamiseks ründasid meie lehte Ukrainas paikneva arvuti kaudu,“ selgitas Pajuste.

Rünnakuobjektiks sattus kool ilmselt selle tõttu, et kooli kodulehe aadressis kasutatakse Ukraina veebitunnust „ua“. Uuemõisa algkool-lasteaia kodulehe aadtress on http://ua.edu.ee

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
N.
9 aastat tagasi

Kui tõendeid pole siis ära oleta…..