Laste heategevuslikteatejooks toetab liikumisvõime kaotanud laste ravi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tartu lapsed teatejooksul. Foto: Teatejooks

Tartu lapsed teatejooksul: Foto: Teatejooks

Juba üheksandat aastat toimuva heategevuslikule laste teatejooksule oodatakse liikumisvõime kaotanud laste ravi toetuse nimel jooksma kuni 8000 põhikoolide last, kogutud annetuses lähevad liikumisvõime kaotanud laste raviks Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses.

Teatejooksu ühe eestvedaja Erik Pallase sõnul on Teatejooksule teretulnud kõik 5.-9. klasside lapsed. „See on hea võimalus kaasata lapsi juba varakult heade tegude tegemisse ning aidata neil mõista, kui oluline ning sageli ka lihtne on teha kellegi teise jaoks midagi head,“ lausus Pallase.

Teatejooks on Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevuse heaks. Sündmus toimub neljapäeval, 8. mail korraga 20 Eesti paigas, ka Haapsalus.

Iga kool võib välja panna piiramatul arvul meeskondi. Tiimis on kaheksa liiget, iga osaleja läbib 200-meetri pikkuse distantsi. Võitjaid välja ei selgitata, oluline on osavõtt. Joostakse Teatejooksu särkides, mis sel aastal tulevad liikumisaasta puhul sinist värvi. Osalemine on tasuta, registreerida saab kuni neljapäeva, 24. aprillini kodulehel www.teatejooks.ee.

Täiskasvanud saavad Teatejooksul osalevate laste panust ning liikumisvõime kaotanud laste ravi toetada, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot).

Kogutud annetused lähevad 7-aastase Astridi, 14-aastase Gerry ning teiste liikumisvõime kaotanud laste raviks Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses.

Teatejooksu korraldab spordivõistluste korraldamise ja sportlaste esindamisega tegelev MTÜ Tallinnmeeting juba aastast 2006.

Teatejooksu suurtoetajad on Kultuuriministeerium, Värska Vesi ja Kalev.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments