12

Juhtkiri: Väärt tegu

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LE 25Haapsalu linnavalitsuse korraldatud Anne Veski kontsert Peterburi südames andis suure positiivse laengu sealsele eestlaste kogukonnale. Kas Haapsalu dessandile kulunud aeg ja raha end ära tasuvad? Kui mõõta seda panusega eestluse hoidmisse piiri taga, siis tasuvad kuhjaga. Haapsallaste visiit oli sealsetele eestlastele võimalus rääkida eesti keelt, või vene keeles Eesti asjast. Seda polegi nii vähe miljonilinnas.

Ärisuhete arendamine Venemaaga ei ole lihtne, eriti praegu, mil Krimm on annekteeritud. Vene propagandamasin kõneleb ähvardaval ja halvustaval toonil Eestist ja teistest Balti riikidest. Krimmi liitmise järel pole kahtlust, et võimaluse avanedes korduks sama ka Läänemere ääres.

Pehmete väärtuste edendamine aitab propagandamasina mõju vähendada. Kui piiterlased käivad Eestis puhkamas, siis naastes on neile keerulisem selgeks teha, et oleme äärmuslike vaadetega väike ohtlik naaberriik.

Kui mõõta Haapsalu tutvustusüritusele kulunud raha aga otsese majandusliku kasuga, siis ilmselt jäävad korraldajad miinusesse. Kui müüa, siis keegi ostab, aga küsimus on panustatud ajas ja rahas ning selles, kas sellisel kujul see end ära tasub. Pigem mitte.

Kokkuvõttes on ettevõtmine sümpaatne. Vähemalt ideena, olla midagi enamat kui hääbuv provintsilinn.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
oled sa tont või inimene
oled sa tont või inimene

Mina aru ei saa nagu tavakodanik natuke kriitilisemalt mõtlema hakkab ja võimu suhtes suu lahti teeb siis hakkab võimutasand teda kohe teovõimetuks mitteoskajaks ja mitte viitsijaks sõimama. Omal ajal väitis muideks Stalin ka et me ehitame demokraatlikku sotsialistlikku riiki. Hiljem selgus et asi nii ei olnud. Ennem kui siin linnavalitsuste tänama hakata tuleb vaadata reaalset olukorda. Kui suudetakse uhke olla selle üle et suudeti pioneeri koonduse rahadega puhkereisil käia ja tavakodanik peab sell eest tänulik olema et sellisel viisil tema maksumaksja raha uugama panti ja vastutasuks saab võibolla kümmekond miinimumpalgaslist töökohta. Siis pigem võite selle HLV põlema panna.

mailis
mailis

Kahju on Teie mõistuse puudujäägist

just
just

Nõus 101% !!!

Tont.
Tont.

Lühike ja igati põhjalik juhtkiri. Aga lugedes esimesi komme olen õnnelik,et eesti keelt maailmas vähesed lugeda oskavad. Sest mõnedele eestlastele (?) ainuomane viis iga asja kallal iriseda on ammu ära tüüdanud ning samas nad ise midagi ka ei oska-viitsi. Iga kuurortlinn püüab end tutvustada ning turiste juurde saada. ,nii et tänu meie linnavalitsusele.

analüütik Ahtole
analüütik Ahtole

kuhu härra Urmas jäi…

kodanik
kodanik

tahaks ka seda analüüsi lugeda

juss to Ahtole
juss to Ahtole

kui sul anlüüsivõime puudub, hari ennast, aga ära ole loll, nagu delfi kommentaator.

Ahto
Ahto

Inimesed lugege ikka “jutuke” läbi ka . Ei ole kiidulaul, päris asjalik analüüs .No ei õnnestu ju Haapsalus puhanud venelasele enam selgeks teha ,et siin on fašistid ja sõjardid .

Ahtole
Ahtole

Ahto, kust sa analüüsi leidsid? Tahaks ka lugeda.

ei noh loe kohe kui ivan orava luulet - tore ont
ei noh loe kohe kui ivan orava luulet - tore ont

Demokraatia saadikud käisid venemaale demokraatiat viimas – IRV;))) . Kui mõõta Haapsalu tutvustusüritusele kulunud raha aga otsese majandusliku kasuga, siis ilmselt jäävad korraldajad miinusesse – peavadki jääma sest raha on ju kulutataud ja tulemust ei ole. Suvel on niigi SPAD täis sinna ju ei mahu, või plaanib Sukles need venelased väli vooditel paralepa metsa ööbima saata. Ei noh rohkem kainet mõistust. Kui EASilt suudetakse 10 000 euri selle tsirkuse jaoks välja ajada – vat see on tase. Pange tähele politruk annab sell eest huulele varsti auraha.

Marta
Marta

Appikene, nii võib kiita ju iga suvalist joomapidu.

Tasuta reis?
Tasuta reis?

Kuidagi kahtlaselt kiitev jutuke. Kas Lääne Elu maksis oma reisi ise kinni või sündis see kirjutis maksumaksa raha eest?

wpDiscuz