Ilmateenistus: kevadsooja veel ei saabu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kurepesa Võntkülas. Foto: Urmas Lauri
Kurepesa Võntkülas. Foto: Urmas Lauri
Täna on päikesepaisteline kuiv ilm ning puhub ida- ja kagutuul 5 kuni 9 m/s, hommikul saartel ja rannikul kuni 12 m/s. Sooja tuleb 3 kuni 9 kraadi.

Reede, 11. aprilli öö tuleb kõrgrõhkkonna lääneservas õhukese pilvekihiga ja sajuta. Kagutuul tasapisi tugevneb, hommikul on rannikul puhanguid 14 m/s. Õhutemperatuur on 0..-5, saartel ja läänerannikul 0..+3°C.

Päeval läheneb Skandinaaviast madalrõhulohk. Läheb pilvisemaks. Vähest vihma võib sadada põhiliselt saartel ja looderannikul. Puhub tugev lõuna- ja edelatuul, puhanguid on merealadel ja ka rannikul 15-16 m/s. Õhtul jääb tuul rahulikumaks. Õhutemperatuur tõuseb 7..10°C-ni, vaid Loode-Eestis ja meretuulega rannikul on sooja 4..6°C.

Laupäeval, 12. aprillil liigub madalrõhulohk üle Eesti itta. Öö on pilves ja vihmane, enamasti on sadu nõrk. Päeval võib ka mõnes kohas tiba vihma tulla, õhtu poole on enam selgimisi ja saju võimalus on juba väiksem. Puhub mõõdukas lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 1..5, päeval 5..10°C.

Pühapäeva, 13. aprilli öö on peamiselt sajuta. Hommikul laieneb üle mere madalrõhkkonna kaguserv ja saartel võib juba nõrka vihma tulla. Puhub mõõdukas lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on 0..+5°C. Päeval on vihma tõenäosus suur ka mandril. Puhub lõuna- ja edelatuul, rannikualadel puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval 4..9, Ida-Eestis kuni 12°C.

Esmaspäeval, 14. aprillil liigub järgmine madalrõhulohk üle Eesti itta. Siin-seal sajab veidi vihma, kuid õhtu poole võib sadu tihedamaks muutuda. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 1..5, päeval 6..12°C.

Teisipäeval, 15. aprillil võib uus madalrõhkkond Läänemere õhuruumi jõuda ja sel juhul on vihma tõenäosus suur. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval 5..10, ida pool kuni 12°C.

Kolmapäeval, 16. aprillil on tugevneva kõrgrõhuharja tingimustes saju võimalus enamasti väike. Tuul on öösel nõrk ja põhjakaarest. Päeval pöördub lõunasse ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval 7..13°C.

Neljapäeval, 17. aprillil tugevneb Eestist ida pool kõrgrõhkkond, üle Skandinaavia laieneb Läänemerele madalrõhkkond. Kahe rõhuala piirimail puhub tugev lõuna- ja kagutuul. Sajupilved liiguvad Läänemerele. Kas vihm jõuab ka idarannikule, on veel küsitav (tõenäosus 50%). Õhutemperatuur on öösel 0..+5, päeval 8..14°C, jahedam on meretuulega rannikul.

Allikas: Ilmateenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments