Tänane Kodutunne aitab Läänemaa peret

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kodutunne tänases saates aidatakse Ristil elavat peret. Foto Kanal 2
Kodutunne tänases saates aidatakse Ristil elavat peret. Foto Kanal 2

Tänane Kanal 2 saade Kodutunne aitab Ristil elavat 71aastast Lembitut, kelle kasvatada on kolm väikest last.

Lembitu 55aastast naist Ingritit vedas alt vaimne tervis – ta elab omas maailmas või nagu Lembit ütleb: “Uitab”. Ingrid kogub enesele teadvustamata kõike ja nii on majast saanud justkui kasutatud asjade ladu.

Lembit peab pensionipõlve nautimise asemel kasvatama kolme alaealist last, kellest noorim on vaid 2-aastane. Infotehnoloogist mees on kohaliku kooli IT õpetaja, mitmete ajalooliste teoste kaasautor ja lisaks sellele veel ka kuldsete kätega mees. Ta suutis tulekahjus kannatada saanud maja väliselt üles ehitada, kuid siseruumidele enam jõud peale ei hakanud. Vähe sellest, et kõik maja ruumid lagunevad, on kohati ka oht põrandast läbi kukkuda.

Lembit oli oma naise Ingridiga tuttav juba 20 aastat enne kui nad otsustasid pere luua ja oma elu koos üles ehitada. Pärast viimase lapse sündi halvenes aga Ingridi vaimne tervis ja täna ei ole naisest enam abi laste kasvatamisel ega maja korrashoiul.

“Kodutunne” loob selle pere väikestele aga tublidele lastele elementaarsed kasvamistingimused, et nad ei peaks virelema külmal talveajal ühes pimedas kööktoas, mis on ainus soe ruum kogu majas.

“Kodutunde” on Kanal 2 eetris täna kell 20:30.

Heili Klandorf
Kanal 2 avalike suhete juht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
gunnar vislapu
10 aastat tagasi

Vabandage aga lapsi tuleks vanuses kui sa suudad nende eest hoolitseda. Antud olukorras oleks tulnud kõik lapsed talt ära võtta.

Lembit ei ole väärakas isa!
10 aastat tagasi

Lembit on heasüdamlik Risti elanik kunagine arvuti õpetaja ja muidu isegi tark kahju on kõigil et nii juhtub aga elu lihtsalt läheb nii kõigil ei lähe hästi alati!

abiks ikka
10 aastat tagasi

Suurepärane,et “Kodutunne”aitas ühte väärikat isa. Probleem oli alevis ammu teada.Oli ju näha,et hr.Lembit nüüdseks kadunud isaga ei suuda taastada eelmise omaniku maja.Loodan,et uus vald aitab nõu ja jõuga veetrassi majja viimisel. Ega eelmise Risti vallaametnike poole oma murega ei pöördutud.Vastus oli teada,teil ju lapsed ja lapselapsed või rikkaid me ei aita. Usun, et vallaametnikud kohtasid toredat õpetajat tihti kui nad õpilaste koolilõunal käisid . Sel lähedal on ju noorte Ratas,te vanavanemate kodu, neile topeltrõõm. Lääne-Nigula vald…..niisiis talgud käima!

külaelanik
10 aastat tagasi
Reply to  abiks ikka

Kahju sellest,et ei saadud ehitada välja veeetrassi majani ja uut pesemisruumi.