Siseminister Pevkur kutsus maavanemaid üles Eesti lipuväljakute rajamisele

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri
Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Sise- ja regionaalminister Hanno Pevkur kutsus maavanemaid üles Eesti lipuväljakute rajamisele

Täna toimunud sise ja – regionaalministri Hanno Pevkuri ja maavanemate kohtumisel oli arutelu all maakonnakeskustesse lipuväljakute rajamine ning laiemalt Eesti lipu ja vapiga seotud küsimused.

Pevkuri hinnangul on kahjuks Eesti rahvuslippu meie kodukohtades liiga vähe näha. “Kui rääkida eestlusest ja oma riigi armastusest, omab rahvuslipp äraütlemata suurt tähtsust. Siinkohal peavad just riigiasutused, maavalitsused ja omavalitsused olema eeskujuks ning riigilippu rohkem kasutama.” ütles Pevkur.

“Ma loodan, et juba lähiajal leiavad maavanemad võimaluse teema arutamiseks omavalitsusjuhtidega, et Eesti lipp veel sel aastal, mil tähistame rahvuslipu 130. sünnipäeva, ööpäevaringselt valla- ja linnakeskustes lehvida saaks” täiendas Pevkur.

Maavanemad toetasid ministri algatust ja lootsid, et ka maakonnakeskuste linnapead algatust toetavad, kuna lipumasti püstitamiseks on vajalik omavalitsuse nõusolek.

Kaili Uusmaa
Pressinõunik
Siseministeerium

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments