Kolme kuuga on Läänemaa elanike arv vähenenud 202 inimese võrra

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tabel: Lääne maavalitsus
Tabel: Lääne maavalitsus
Lääne maavalitsuses ja maakonna omavalitsustes registreeriti 2014. aasta märtsikuus 13 lapse sünd. Vastsündinutest 7 olid poisid ja 6 tüdrukud.

Sünnikandeid koostati – Lääne maavalitsuses 6, Lihula vallas 2, Lääne-Nigula vallas 4 ja Noarootsi vallas 1.

Surmakandeid koostati kokku 35, mehi suri 15 ja naisi 20. Registreeriti 5 abielu ja lahutati 4 abielu. Maavalitsuse otsusega anti uus perekonnanimi kahele isikule.

Eelmise aasta märtsikuus registreeriti 11 sündi, 26 surma, 3 abielu ja 1 nimemuutus.

2014. aasta kolme kuuga on Läänemaal registreeritud 39 lapse sünd, mida on 6 võrra vähem kui mullu samal ajal.

Surmasid on tänavu kolme kuuga registreeritud 106, mida on 17 võrra rohkem, kui mullu samal ajal.

Abielusid on kolme kuuga registreeritud 12, eelmise aasta sama ajaga võrreldes 4 võrra rohkem. Lahutatud on 7 abielu, mida on samuti 4 võrra rohkem võrreldes eelmise aasta sama ajaga.

Rahvastikuregistri andmeil elas Lääne maakonnas 2014. aasta 1.aprilli seisuga 25 751 inimest, neist maakonnakeskuses Haapsalu linnas 10 726 inimest.

Käesoleva aasta 1.jaanuari seisuga elas Läänemaal 25 953 inimest, neist maakonnakeskuses Haapsalus 10 811 inimest, seega on elanike arv maakonnas tänavu kolme kuuga vähenenud 202 inimese võrra.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juhan
10 aastat tagasi

1.Promoge Haapsalut, kui Tallinna “eeslinna”.
2. Pange sõitma TASUTA kiirliin Haapsalu-Tallinn-Haapsalu.
Elada on Haapsalus väga hea! Aga see, millest elada- tuleb teenida väljaspool Haapsalut. Inimesed lahkuvad põhjusel, et enam ei jõua igapäevaselt ise autoga sõita 200 km päevas- tööle ja tagasi. Mina tean mitut inimest , kes on pea 20 aastat niimoodi kärutanud. Kes viitsib arvutab välja, mitu aastat oma elust on nad veetnud autoroolis, et sõita tööle, mitte et sõitmine oleks nende töö? Teisalt ei tohi unustada ka seda, et elame kuurortlinnas ja see polegi mõeldud töötamise kohaks, vaid ikka puhkuseks-magamiseks, söömiseks ja segi joomiseks:)

maire
10 aastat tagasi

Kuipalju on neid, kes kord kuus Läänemaal käivad lastele ja naisele raha toomas ?

kuli
10 aastat tagasi

Lahkub põhiliselt palgatööjõud ja põhiliselt välismaale.

mnjah
10 aastat tagasi

Tõsine hoiatus! Aga loogiline, inimestel on ilmselt lihtsam kolida sinna,kus töö ja palk on,kui et iga päev sadu kilomeetreid maha sõita või veelgi hullem,kord kuus perega koos olla.