Palusalu mälestusvõistlustelt tuli Läänemaale kaks hõbedat

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Nädalavahetusel Tallinnas toimunud 26. Kristjan Palusalu mälestusvõistlustelt noortele tõid Läänemaa noormaadlejad koju kaks hõbemedalit.

Palusalu mälestusvõistlus, kus sel aastal võisteldi lisaks Kreeka-Rooma maadlusele ka vabamaadluses, oli üks Euroopa suurimaid noortele suunatud maadlusvõistlusi. Osales 878 noort maadlejat üheksast riigist — Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt, Soomest, Rootsist, Norrast, Taanist ja Saksamaalt. Et kõik osalejad saaks rõõmuga maadelda, oli maha pandud 10 matti koos kohtunike brigaadi ja tehnilise lahendusega, mida siinmail varem nähtud ei ole.

Läänemaad esindasid 25 maadlejat: Lihulast 12, Haapsalust 9 ja Martnast 4. Martna oli ka ainus Läänemaa klubi, kellel oli välja panna esindaja naistemaadluses.

Läänemaa maadlejad tõid koju viis medalit – kaks hõbedat ja kolm pronksi. Oma kaalukategoorias hõbedale tulid Lihula esindaja Erik Pank ja Martnast Hendrik Rämman, kolmanda koha saavutasid Aivar Nikkel Lihulast ning Haapsalu noormehed Siim Raudsepp ja Keiro Raudkats.

Kreeka-Rooma maadluse arvestuses osalenud 66. klubi pingereas saavutas Lihula Leola (treener Janar Sõber) 24. koha, Haapsalu Dünamo (treener Aap Uspenski) 37. koha ja SK Martna (treener Tiit Seiton) 41. koha.

Noorte maadlusvõistluse eestvedaja oli Tallinna K. Palusalu spordikooli meeskond koos nelja maadlejast poja isa Vello Leithamiga. Ürituse mastaapsust iseloomustab ehk tõsiasi, et maadlejaid oli tervitama tulnud kultuuriminister Urve Tiidus.

Ligi tuhande võistlejaga maadlusfestivali peasponsor oli endine maadleja ja tänane ettevõtja Helger Hallik, kes on sportlasena Eesti maadlust esindanud olümpial kolmel korral.

Kristjan Palusalu, kelle mälestuseks noortele suunatud maadlusvõistlust peeti, võitis 1936. aastal Berliinis raskekaalu (tol ajal + 87 kg) kuldmedali kahes erinevas maadlusstiilis. Sama on suutnud veel vaid üks mees maailmas — Rootsi maadleja Ivar Valentin Johansson 1932.a OM-l Los Angeleses (kehakaalus -72kg kr-r; -79kg vaba)
Läänemaa noorsportlaste tulemused:
Lihula Leola:
Eerik Pank 2. koht (13 osalejat kaalus), Alvar Nikkel 3. koht (14), Mihkel Sibul 5. koht (10), Fred Martin Mägi 6. koht (8), Joonas Kaskmäe 6. koht (6) Timmo Kaasik 14.(21), Paul Lomp 7. (7), Robin Mõtt 9. (14), Stefan Lauri Mölder 13. (28), Roland Söötmaa 15. (20), Ainar Sten Junker 9. (14), Cardo Jurs 9. (12).

Martna:
Hendrik Rämman 2. koht (10), Kaarel Kants 4. koht (9), Hele Tamm 10. (15), Jaanis Soosaar 11. (19).

Haapsalu Dünamo:

Siim Raudsepp 3. koht (8), Keiro Raudkats 3. koht (7), Nikita Vinogradov 6. koht (18), Rasmus Maximus Kajuveer 6. koht (16), Robin Uspenski 17. (20), Kevin Uspenski 9. (16), Aleksei Bazõlev 7. (7), Artur Snigurski 7. (19), Danila Boikov 10. (16).

Janar Sõber
RJK Leola

Fotod: Janar Sõber
Läänemaa
Läänemaa maadluspoisid koos treenet Tiit Seitoniga.
suursaal

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Danice
10 aastat tagasi

We’ve arervid at the end of the line and I have what I need!