Haapsalu koolides on täna saksa keele päev

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

saksa2Täna keerleb Haapsalu põhikoolis ja Läänemaa ühisgümnaasiumis ühel päeval kõik Saksamaa ja saksa keele ümber. Koos koolidega panid Saksa organisatsioonid kokku programmi, mis äratab ettelugemisega, mängude ja projektidega huvi saksa keele ja Saksamaa vastu.

„Meil on väga hea meel selle üle, et paljud Eesti õpilased otsustavad endiselt saksa keelt õppimise kasuks. „Saksa keele päevaga“ soovime me näidata, et meie keel on vahva ja pakub eelkõige tulevikuperspektiive“, lausus Saksa suursaadik Christian Matthias Schlaga. Suursaadik loeb algkooli õpilastele saksa lasteraamatust ette. Lisaks kutsub ta hariduse, halduse ja poliitika esindajaid arutelule, et rääkida saksa keelest ja selle positsioonist Eesti koolides.

Programmist leiab ka põneva mängu „Autobahn“, mille käigus õpilased mööda Saksamaad reisides arvukaid ülesandeid lahendavad, vanematele õpilastele pakutakse mõistatusi, filme ning õppenõustamist.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments