Saaremaa valdade ühinemine läheb maksma 100 000 eurot

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Saarte HäälKolme valla ühendamiseks saadakse riigilt ligi 520 000 eurot toetust, millest osa läheb ühinemise tehniliseks läbiviimiseks. Odavamalt saadakse läbi ka seetõttu, et kedagi vägisi koondama ei hakata ja hüvitisi tõenäoliselt maksta ei tule, kirjutab Saarte Hääl.

Kadi raadio “Keskpäeva” saates kinnitasid vallavanemad Andres Tinno, Tiina Luks ja Jaanika Tiitson, et läbirääkimised on jõudnud punkti, kus ühinemislepingu projekt on suures osas valmis. Nüüd tuleb hakata läbi rääkima, kas projekt on reaalselt teostatav. Enne kui 25. mail küsitakse rahva arvamust, kohtuvad veel töörühmad, lepingut tutvustatakse volikogus ja avalikkusele.

Kaarma, Kärla ja Lümanda valla ühinemine läheb maksma umbes 100 000 eurot, arvas Kaarma vallavanem Andres Tinno. Lümanda vallavanem Jaanika Tiitson ütles aga, et tema arvates on see pakkumine üle paisutatud ja saab ka vähemate kulutustega.

Palju vaidlusi võib kindlasti tekitada ühendvalla nimi. Tiina Luks märkis, et kui nad mandril juba ühinenud valdade olukorraga tutvumas käisid, soovitati neile nimeküsimus kõige viimaseks jätta. Kuni märtsi lõpuni kestab ka loodava valla nimekonkurss. Praegu on sinna laekunud näiteks nimesid nagu Karujärve vald, Saaremaa vald, Kesk-Saare vald, Südasaare vald, Kärlüka vald, Lükakäru vald jne.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments