Lia Salumäe valiti aasta kirikumuusikuks

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu koguduses 38 aastat muusikatööd teinud Lia Salumäe tunnistati aasta kirikumuusikuks. Foto: Eesti Kirik
Haapsalu koguduses 38 aastat muusikatööd teinud Lia Salumäe tunnistati aasta kirikumuusikuks. Foto: Eesti Kirik
Kirikumuusika Liit valis Haapsalu koguduse muusikajuhi Lia Salumäe ja Hageri koguduse dirigendi Merle Libliku aasta kirikumuusikuks.

Haapsalu Püha Johannese koguduse muusikajuhi, organisti ja koorijuhina on Lia Salumäe töötanud 38 aastat. Ta juhatab koguduses mitut koori, õpetab pühapäevakooli lastele muusikat ja annab toomkirikus orelikontserte.

Peale Haapsalu koguduse muusikatöö on Lia Salumäe üheksa viimast aastat olnud organist–koorijuht veel Martna ja Ridala koguduses. Ta on ka Oru kooli muusikaõpetaja.

Lia Salumäe on koolitanud organiste, kes praegu töötavad Eestis, Soomes ja Rootsis.

Mullu asutas Lia Salumäe koguduse juurde eelkooliealiste laulurühma Jaanimardikad ja väikese koori Ridala koguduses. Koos Haapsalu Piiskopilinnuse sihtasutusega on ta sise viinud turistidele mõeldud orelipooltunnid.

„Lia on kindlasti tunnustust väärt,” ütles tema kolleeg, koorijuht, helilooja ja muusikaõpetaja Sirje Kaasik.

Kaasiku sõnul on Lia Salumäe kirikus asendamatu inimene. Ta teeb head tööd kooridega. Ta ei ütle kunagi „ei” ja tuleb appi, kus iganes vaja.

„Kui on mõnd nooti vaja, otsib ta selle igalt poolt välja,” lisas Kaasik.

Lia Salumäe on lõpetanud 1975 Georg Otsa–nimelise muusikakooli muusikaõpetuse–koorijuhtimise erialal. 1987 lõpetas ta EELK Usuteaduse instituudi kirikumuusika osakonna, kus tema juhendaja oli Hugo Lepnurm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments