Politsei: küttepuude ostmisel tasub olla tähelepanelik

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Magda Priinits mõõtis küttepuukoorma üle ning arvutused näitavad tema sõnul, et kaupa on vähem kui tellitud. Foto: Urmas Lauri
Magda Priinits mõõtis küttepuukoorma üle ning arvutused näitavad tema sõnul, et kaupa on vähem kui tellitud. Foto: Urmas Lauri

Toimetusse kirjutas Haapsalu elanik Magda Priinits, kes kurtis, et sai Kriske OÜlt küttepuid ostes petta.

Priinits ostis 7. märtsil Kriske OÜlt 30 cm pikkusi küttepuid (saar 5 rm, must lepp 3 rm) kokku 8 rm, mille eest maksis 269 eurot. Kviitungit ta koorma eest makstes autojuhilt ei saanud.

Ostja sõnul olid aga puud väga halvasti lõhutud — jämedad, ei mahu ahju– või pliidiuksest sisse.

Puukoormat sortides selgus, et kolmest ruumimeetrist mustast lepast oli 0,79 tihumeetrit mädanenud, samuti oli poole ruumi jagu halujuppe pikkuses 5–15 sentimeetrit.

„Ladusin puud virna, mõõtes on tegelikult 6,61 ruumimeetrit,” kirjeldas Magda Priinits.

„Kriske OÜ katkestab kõne ja väidab, et koormas on tegelik kogus,” lisas ostja. „Soovin 1,4 rm puid juurde, mis moodustab 47,60 eurot,” kirjutas Priinits Lääne Elule.

Magda Priinits on esitanud avalduse ka tarbijakaitseametile ning politseile.
Kommentaar

Läänemaa politseijuht Margus Kaldma kinnitas, et politsei on küttepuude ostjalt avalduse saanud. Sama puudemüüja kohta on ka varem politseisse avaldusi tehtud, kuid toona leidis kohus, et süüteo koosseis puudub.

Margus Kaldma sõnul on selliste vaidluste vältimiseks kõige mõistlikum, kui ostja ja müüja kokku lepiksid ja puudehulga koos üle mõõdaksid.

„Alati pole tegemist petmisega, vaid sellega kuidas ja millal puude kogust mõõdetakse,” ütles Kaldma. Ta tõi näite, et kui koormasse loobitakse puud hooletult, siis riita laotakse hoolikalt. Ka see on üks koht, kus võib mõõtmises vahe tulla.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
server rack cabinet
10 aastat tagasi

I really like and appreciate your blog article.Much thanks again. Awesome.

Obamacare
10 aastat tagasi

I appreciate you sharing this blog.Thanks Again. Great.

make money online
10 aastat tagasi

Im grateful for the blog post.Thanks Again. Cool.

rrr
10 aastat tagasi

Tulumaks meil firmad ei maksa.

ka pettasaanu
10 aastat tagasi

Soovitan kõigil inimestel kes Kriskelt puid ostnud teatada maksuametisse rahasummast mille maksite, siis peab see häbematu petis vähemalt tulumaksu riigile maksma. Tundub,et temast ei saa keegi jagu, ikka leidub inimesi, kes temalt puid tellib. Mina muidugi enam ei telli.
Googeldage ja vaadake kui palju halba on selle inimese kohta kirjutatud.

ajuhans
10 aastat tagasi
Reply to  ka pettasaanu

ma ei viitsi guugeldada,eks pane üles

Anonüümne
10 aastat tagasi

Kriske OÜ-lt sain ise ka petta, krt, pooled puud olid mädad, no ikka tõsiselt pudid. Soovitan soojalt sealt mitte osta.

ajuhans
10 aastat tagasi
Reply to  Anonüümne

mida oodanud oled,miks midagi pole ette võtnud,lol oled ise,et teisi pole hoiatanud,oleks aeg liigutada,kui ei jaksa hel 58128143

tuhk
10 aastat tagasi

Petturist puumüüja puhul oleks ju rumal tema käest järgmisel aastal taas osta. Puumüüjaid on nii palju, kindlasti ka ausaid. Minu meelest saab petta ainult ühe korra. Ja kes seda korduvalt endaga teha laseb, on ikka ise süüdi ka.
Nimetatud firmast on peale googlist näha olevat infot tõesti targem eemale hoida.

Nimi+(kohustuslik)
10 aastat tagasi

0,6tm = 1rm = 1,6puisteruumi Ehk siis kui puud ära laod võib enam vähem jääda 40% õhku ja 60% puid. Küttepuu tootmisega tegelevad asutused toodavad massi ja tihedamalt ei lao kui 40/60. Seevastu mõni hoolas inimene võib oma kuuri ladudes saada 25% õhku ja 75% puid. Siis 8rm jääb alles 6,8rm. JA NÜÜD KÕIGE TÄHTSAM. Ostes 10 ruumi märga puud ja see ära laduda siis kuivamisel 18% peale väheneb puude maht 10% ja järgi jääb 9rm. Kui kardad petta saada siis osta briketti. Täpne kogus, niiskussisaldus mõõdetud. Väiksed näpunäited ostuks. Enne mahakallutamist ära raha maksa. Võimalusel ära mõõta kalluri kast.… Loe rohkem »

Leo
10 aastat tagasi

JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

To:Juhan
10 aastat tagasi

Kas mõni küttepuude müüja müüb puid ruutmeetrites?