Nädalavahetusel on Selveris toidukogumispäevad

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

1013229_677649022281862_1175578554_n

Toidupanga korraldatud üle-eestilisel toidukogumispäeval on nädalavahetusel võimalik toitu annetada ka Rannarootsi Selveris.

Üle Eesti osaleb laupäeval ja pühapäeval toidukogumises 20 kauplust, kus kell 12–18 jagavad punastes põlledes Toidupanga vabatahtlikud poekülastajatele ja aitavad annetatud kauba kokku koguda.

Enim oodatud on kauem säilivad ehk „parim enne“-tüüpi tooted nagu purgisupid, konservid, toiduõli, kuivained, mahlad-moosid ja maiustused.

Toidukogumispäevi korraldab kohalik toidupank ning saadud kaup jagatakse vastava piirkonna puuduses elavatele peredele.

Märtsis neljandat sünnipäeva tähistav Eesti Toidupank korraldab toidukogumispäevi neli korda aastas – kaks korda kevad-suvel ja kaks korda sügis-talvel.

Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi Heategevusfondi Päikeselill ja Swedbanki poolt. Tänaseks on Eestis 11 toidupanka, mis püüavad kokku koguda kaubanduses ja tootmises üle jääva hea toidukauba ning selle siis laiali jagada puudust kannatavatele inimestele ja peredele. Nõnda aidatakse kaasa raiskamise vähendamisele ühiskonnas ja jagatakse toitu neile, kel on sellest puudus.

Nele Hendrikson
Eesti Toidupanga pressiesindaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments