Urmas Sukles: Kõrgem käibemaks laastaks Läänemaa turismiettevõtteid

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Urmas Sukles kinnitab, et käibemaksutõus hävitaks Läänemaa turismiäri. Foto: Arvo Tarmula
Urmas Sukles kinnitab, et käibemaksutõus hävitaks Läänemaa turismiäri. Foto: Arvo Tarmula

Eesti turismiettevõtjad kritiseerivad uut koalitsiooniläbirääkimistel arutlusel olevat maksumuudatuse ettepanekut, mille kehtestamisega suureneks majutusasutuste käibemaksumäär senise 9% asemel 20%-ni.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles, kes on üks Fra Mare spaahotelli omanikke, kinnitas Lääne Elule, et selline poliitiline samm oleks väga vale. “See oleks praegust hinnataset arvestades hukatuslik,” ütles Sukles. Tema sõnul on siinsed põhikliendid Soomest.

“Soomes on majandus hetkel aga languses ning kliendid muutumas üha hinnatundlikumaks. Meil lihtsalt pole võimalik hindu tõsta,” rääkis Sukles. Muudele turgudele toetumine oleks ka väga küsitav, sest näiteks vene turu perspektiivikus on poliitiliste olude tõttu küsimärgi all.

“Kui käibemaksumäär kerkib 11% võrra, peavad firmad hakkama selle maksmiseks laenu võtma. Selline tõus on väga suur lisakoormus,” nentis Sukles.

Euroopa Liidu 28. liikmesriigist ei ole vaid neljas kehtestatud majutusteenusele madalamat käibemaksumäära. Uuest aastast väheneb nende riikide hulk veelgi, sest alates 2015. aasta 1. jaanuarist kehtestab majutusasutustele madalama maksumäära ka Leedu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Urve Madar
8 aastat tagasi

Aga asutustelt tellitud teadusuuringute projetid ülikoolides on kõik käibemaksuga 20%.

ojfvhvcu
10 aastat tagasi

These folks completly well worth the [$] and was the just ojfvhvcu http://adf.ly/6249830/banner/ojfvhvcu.smskeys.com I just wore with the afternoon Because of Wintry weather

toto
10 aastat tagasi

Piinlik on kuulata ja lugeda selliste inimeste halamist,kellel rahakott puuga seljas.

Nyanna
9 aastat tagasi
Reply to  toto

You make thnigs so clear. Thanks for taking the time!

toto
10 aastat tagasi

Kas eesti inimesed ei olegi maksutundlikud?Meil raha kui raba.

Miks peakski
10 aastat tagasi

majutusteenuste käibemaks olema madalam? Kellegi kõva lobitöö. Ma saan aru ravimite madalast käibemaksust, ma saaks aru ka kui toiduainetel oleks madalam käibemaks. Kuid miks peaks turism olema soositud? Ja nii rumalat juttu rääkida, et peab laenu võtma, kui käibemaks ühtlustub teiste tavaliste kaupade ja teenustega, ma ühelt linnapealt küll oodata ei oskaks.

sorts
10 aastat tagasi

mulle vastajale( to sorts)
sukles on teinud Haapsalu Haapsaluks.
siin on ilu,(pitsid-satsid ,klassika),mõnu ( omaagsed tulevärgid,praegused buusid) ,siin on olu ( vaata vanalinna elu).
rõhutan–ma EI ole poliitik, ma ei ole nõus paljude suklese /reformikate tegevustega kuid ma OLEN mõtlev inimene ja saan aru ,mida mees(sukles) teinud on ja teha tahab.
tühikargajatel–jõudu kargamiseks ,kuid oma raha ma ei anna

to sorts
10 aastat tagasi

Sukles on tõesti kenasti hakkama saanud Haapsalu tühjenemisega,pea igal aastal on 600 inimest Haapsalust lahkunud,tema arvamust ei arvesta REF-is keegi,seal on ammu uus põlvkond peal.Sukles hoiab oma kohast kümne küünega kinni,sest uued tulejad hakkavad kindlasti linna tehinguid uurima ja kindlasti on mida vaadata,sest Suklese nutulaul,et raha pole on üldtuntud,aga kuhu ta siis kaob,see raha…

Ahto
10 aastat tagasi

Ma loodan ,et vaatamata paanikale reformierakonnas, on mingi kaine mõtlemine ikka veel säilinud. Praegusi toimetusi vaadates jääb mulje ,et valitsus töötab otseselt Eesti majanduse vastu – iga väikseimgi eelis naaberriikide ees tuleb ära kaotada ,et siis mõne aja pärast needsamad naaberiikide ärimehed tuleks meie põhjaläinud ettevõtteid üles ostma .

sorts
10 aastat tagasi

Sukles–ühe konnatiigi (Haapsalu ) juhtimisega olete kenasti hakkama saanud. minge juhtige ka vähe suuremat tiiki -valitsust. või on teitel kena koht tagatoas olemas?
ps. teades teid täie mõistuse juures olevat,ei arvagi,et sooviksite sellel meediapüünel üleeestililiselt olla.

mis?
10 aastat tagasi
Reply to  sorts

tõesti on Haapsalu juhtimisega hakkama saanud või? Mööda üritusi jõlkumine on hakkama saamine või? Tahaks vahest linnavalitsuselt ka mingit sisulist tööd näha,mis parajasti ämbris ei istuks.

Lihtsamast lihtsam
10 aastat tagasi

Matemaatikast tuntud käibetõde – summa ei olene liidetavate järjekorrast. Meeldetuletuseks, et sõjaeelse Eesti Vabariigi ajal ei tohtinud ettevõte saada kasumit rohkem kui 10-15%.
Käibemaksu tõstavad reformikad, kelle liige ka Sukles on ja siis on naljakas hakata pisaraid valama meie linnakodanike ees. Sukles, kui oled mees, siis mine ja pane avaldus Tõnismäel refikate kontoris lauale ja hakka seejärel oma õiguste eest võitlema, mitte halama.