Järelhüüe Gunnar Polmale: Lõppenud on ühe väärika mehe elutöö

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Gunnar Polma
26.08.1960 – 9.03.2014

Gunnar PolmaTeenekas koolipapa, Eesti reaalhariduse eestkõneleja ja fanaatiline edasiarendaja Gunnar Polma sündis 26. augustil 1960 Kohilas. Lõpetanud Tartu Ülikooli bioloogia-geograafia teaduskonna suundus ta tööle bioloogia ja keemia õpetajana Annikvere kooli, hiljem teadurina Matsalu looduskaitsealale. Koos abikaasa ja kohalike inimeste abiga taastati Läänemaal Metsküla Algkool. 1996. aastal asus Gunnar Polma juhtima Haapsalu Vene Gümnaasiumi.

Kogu oma elu oli Gunnar Polma aktiivne kaasarääkija ühiskonnas. Eesti Vabariigi iseseisvumise taastamise ajal sai temast Kodanike Komitee sekretär ning Eesti Kongressi valimiskomisjoni esimees Läänemaal. Ta oli Talurahva erakonna juhatuse, ühingu Vaba ja Isamaaline Kodanik ning Karuse EELK koguduse liige.

1998. aastal sai Gunnar Polmast Tallinna Reaalkooli direktor. Kuusteist aastat oli ta selle kooli hing ning kõikide ettevõtmiste genereerija ja eestvedaja. Bioloogiaõpetajana oli ta oma töös väga põhjalik ja tulihingeline.

Gunnar Polma oli kogu Reaali kogukonna eestvedaja. Tema eestvedamisel asutati kolm Reaalkooli toetavat fondi, Reaalkooli tugistruktuurid ja Tallinna Kesklinna Põhikool. Ta julges unistada suurelt, oma unistuste eest seista ja neid ellu viia.

Ta oli reaal- ja loodusainete ning tehnoloogiaõppe eestkõneleja Eestis. Ta lõi Reaalkoolis kõik võimalused nende valdkondade arendamiseks ning tutvustas kooli kogemust ja edulugu kogu Eestis. Ta oli otsiv hing, kes püüdis leida alati parimaid ja uudseid lahendusi. Visiooni ja kuvandi nimel oli ta valmis pingutama, otsima ise teed ning olema alati ees kõndija.

Tugev side Läänemaaga jäi, koduks oli Gunnar Polmal Matsalu lahe ääres Karuse kihelkonnas asuv hobusekasvatamise talu, vabadel hetkel maalis ta kauneid merevaateid.

Ta väärtustas oma kasvatuses isamaalisust, ausust, tervislikke eluviise ja sporti.

Jääme Gunnarit mäletama kui aatelist Reaali Vaimu kandjat, head kolleegi, mõttekaaslast, juhti ja sõpra.

Reaali kogukond
Tallinna Haridusamet
Tallinna Koolijuhtide Ühendus
Tallinna Linnavalitsus

Gunnar Polma ärasaatmine on laupäeval (15.03) kell 13 Karuse kirikust Läänemaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments