Valitsus eraldas Haapsalu ristmiku ümberehituseks pool miljonit eurot

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu sai raha Jaama, Posti, Lihula ja Tallinna maantee ristmiku ümberehitamiseks. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu sai raha Jaama, Posti, Lihula ja Tallinna maantee ristmiku ümberehitamiseks. Foto: Arvo Tarmula

Valitsus otsustas täna, et kohalikud omavalitsused saavad tänavu riigilt avalikult kasutatavate kohalike teede hoiuks toetust 28 miljonit eurot, millest Haapsalu linnale eraldatakse tänavate rekonstrueerimiseks 505 750 eurot.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul on riik oma lubadused teederaha eraldamisel täitnud ja koostöö omavalitsustega konkreetsete projektide osas on samm edasi.

Tänavu jätkab riik nende omavalitsuste toetamist, kelle tänavatel on täiendavad kulutused peamiselt seoses neid läbiva riigimaanteedelt või sadamaühendustelt tuleva transiitliiklusega. Selleks on eraldatud riigieelarves kohalike teede toetuseks ettenähtud kogusummast fond, suurusega ligikaudu kolm miljonit eurot.

Haapsalu linn saab eraldatud raha eest koostada sel aastal projekti ja ümber ehitada Jaama, Posti, Lihula ja Tallinna maantee ristmiku. Et saada selleks tööks vajalikud 595 000 eurot, peab linn ise lisama 15 protsenti ehk 90 000 eurot. Projekteerimine peaks hõlmama Tallinna maanteed Uuemõisast alates ja Jaama tänavat Kiltsi teeni.

2013. aastal oli avalikult kasutatavate kohalike teede hoiu toetussumma 29 265 000 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
..
10 aastat tagasi

No Haapsalu linna teede olukord on pehmelt öeldes kohutav.Millal siin linnas viimati teid üldse korrastati? Sõitsin ükspäev mööda Staadioni tänavat, no sealne tee on ju päris ebanormaalne.

Jätta!
10 aastat tagasi

Jätke see ristmk rahule! Linnas on palju hullemaid kohti, mis vaja korda teha! Pealegi: kuidas jalakäijad üle te hakkavad saama kui ringristmik tuleb? Praamiautod sõidavad niigi üle varvaste! Praegune fooriga on parem! Miks rahvalt ei küsita kui meie õuele korraldama tullakse!

Linlane.
10 aastat tagasi

Ehitage valmis linnaäärne tee Hiiumaale sõitjatele. See, mida kunagi reklaamiti ja teleris näidati ja parandage Haapsalus kõnni-ja sõiduteed. Ja midagi tuleks ette võtta Tallinna mnt-Kastani ristmikuga. Busski peab seal ootama, et üle ristmiku pääseda. Jaama ristmikul pole häda midagi, milleks sinna niigi nappi raha raisata? Ei saa aru!