EKA noored kunstnikud avasid Haapsalus näituse

Kaia Ansip

kaia.ansip@gmail.com

Kaarel Küttise puitmees kevadet kummardamas. Foto Arvo Tarmula
Kevadet kummardamas. Foto Arvo Tarmula

Eile avasid linnagaleriis Eesti Kunsti Akadeemia noored kunstnikud näituse „Kahtlev mateeria“.

Kunstiakadeemia I kursuse skulptuuri magistratuuri õpilased on toonud linnagaleriisse nii kevadet kui õnne. Nii tervitab kohe ukse juures külalisi Kaarel Kütase töö “Kevad”, kus vanast puidust skulptuur kummardab värskelt lehte puhkenud okste kohal.

Hanna Piksarve metallivalu kujutab endast põrandale heidetetud 65 kilogrammi tina, mis kogu oma juhuslikkusega on puht juhuslikult sattunud linnagalerii katuseaknalt langeva valguse alla.

„Näituse keskmes on vormide võimalik hierarhilisus ja positsioonid ning esteetikaküsimused“ jutustab näitust tutvustav tekst.

Näituse juhendaja ja kuraatori Kirke Kangro sõnul seatakse näitusel ka küsitavuse alla rollid, millega end samastame. Näiteks saab Ihan Toomiku loodud seinu kuulates panna end situatsiooni, kus näitusekülastajast saab ühtäkki naaberkorterist kostuvate helide pealtkuulaja.

Näitusel osalevad Hanna Piksarv, Mikk Jäger, Sven Parker, Ihan Toomiku ja Kaarel Kütas, kuraator ja juhendaja on Kirke Kangro.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Okse?
10 aastat tagasi

– “…kus vanast puidust skulptuur kummardab värskelt lehte puhkenud OKSE kohal”?
– Eesti Kunsti Akadeemia? Internetist saab ju vaadata, kui ei tea, kuidas kirjutatakse.