Läänemaa kabeklubi sai viis aastat vanaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kabeklubi juht Kalev Randlaine: "Elu on nagu kabe, alati tuleb kaks käiku ette mõelda." Foto: Arvo Tarmula
Kabeklubi juht Kalev Randlaine: “Elu on nagu kabe, alati tuleb kaks käiku ette mõelda.” Foto: Arvo Tarmula

Elu on nagu kabe, alati tuleb kaks käiku ette mõelda, soovitab kabeklubi juht Kalev Randlaine. Veel parem aga, kui suuta mõelda ette kümme käiku.

„Meil on ette näidata Marina Ivanovitši Eesti meistrivõistluste kuldmedal ja Ketlin Õunapi minikadettide Eesti meistrivõistluste hõbemedal,” ütles kabeklubi juht Kalev Randlaine.

Seda polegi nii vähe, pühapäeval sai klubi viieaastaseks.

„Sportlikest tulemustest on tähtsam see, et oleme kabealast haridust suutnud anda mitmes Haapsalu koolis sadadele lastele,” rääkis Randlaine.

Randlaine märkis, et peab end tulevaste inseneride ja teiste loovisikute õpetajaks. „Vanarahval on vahel ütlus targemate kohta, et küll sel mehel nupp nokib, seega, kui sa tahad , et Jukul nupp nokiks, lase tal kabenuppe liigutada, ja ikka mõttega ja kaks käiku ette mõtlemisega, mida rohkem seda parem,” ütles Randlaine.

Randlaine märkis, et tahaks, et igas maakonnas võiks olla kabekoolitus.

„Maletajad juurutavad Kasparovi meetodit koolidesse, ega meie saa maha jääda,” ütles ta.

Randlaine lisas, et kabet teadmisi on terveks eluks vaja, eesmärk– strateegia–taktika, neid teadmisi on vaja ettevõtluses ja tavaelus, näiteks paarisuhtes.

„Elus nagu mängus pead alati valima selle õige avangu ei saa kinnisilmi tormata. Kui neiu meeldib, siis tuleb õige avang valida ja vähemalt kaks käiku ette mõelda,” ütles Randlaine. „Noortele soovin ikka mõttega nupu liigutamist. Kui ei suuda kümme käiku ette mõelda, siis proovige kolm, mõelge hoolega.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
mina
10 aastat tagasi

Tubli Kalev ,jatka samas vaimus ja edu sulle