Väikesaarte juhid ei poolda Kiisleri reformikava

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vormsi vallavanem Tanel Viks. Foto: Erakogu
Vormsi vallavanem Tanel Viks. Foto: Erakogu
Püsiasustusega väikesaarte nimekirja kuuluvate saarvaldade Kihnu, Piirissaare, Ruhnu ja Vormsi vallavanemad, volikogude esimehed ning vallasekretärid pidasid üleeile pärast Väikesaarte komisjoni istungit nõu haldusreformi teemal.

Kihnu vallavanema Ingvar Saare sõnul on ministeeriumites kooskõlastusringil oleva haldusreformi seaduse eelnõus toodud tõmbekeskuste loogika saarte jaoks keeruline.

„Ministriga [Siim Kiisleriga] oleme samal teemal ka varem rääkinud. Meie arvates ei saa väikesaartel tõmbekeskustest rääkida, saar on ikkagi saar,“ rääkis Vormsi vallavanem Tanel Viks Lääne Elule. „Võeti vastu otsus omavahelisi konsultatsioone jätkata ja töötada välja ühised seisukohad,“ vahendas Viks väikesaarte esindajate seisukohta.

Viksi sõnul väikesaared liituma ei kipu. „Mitte ükski neist,“ ütles Viks. „Täna on mõtet jätkata vanaviisi, kui aga seadus sunnib meid liituma, siis selleks ajaks peab olema selge, millised on meie parimad valikud.“

Viksi sõnul ei ole Vormsi ühegi teise omavalitsusega liitumise teemal läbirääkimisi pidanud. „Me pole selles suunas ühtegi liigutust teinud ja ei kavatsegi teha,“ kinnitas Vormsi vallavanem Tanel Viks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Vähemalt
10 aastat tagasi

…… Vormsi rahval on mõistus kodus ja nad suudavad ning tahavad ise omi asju otsustada. Kahjuks praegust võimuliitu saarerahva mured eriti loksuta – tähtsam on koole ja päästekomandosid sulgeda ning raha sõdurite Aafrikasse saatmiseks leida….