Maidla mõõk sai margile

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eesti ajaloomuuseumi 150. sünnipäevaks välja lastud esimese päeva ümbrik ja Maidlast leitud mõõga kujutisega mark. Foto Eesti post
Eesti ajaloomuuseumi 150. sünnipäevaks välja lastud esimese päeva ümbrik ja Maidlast leitud mõõga kujutisega mark. Foto Eesti post

Eile lasi Eesti Post välja Eesti ajaloomuuseumi 150. aastapäevaks postimargi, millel on kujutatud Läänemaa piirilt, Maidla kalmest leitud mõõk.

Margi, mille niminaalväärtus on 0,45 eurot, on kujundanud Lembit Lõhmus.

Margil kujutatud kõveraks käänatud 12. sajandist pärinev mõõk leiti Mati Mandeli juhtitud arheoloogilistel kaevamistel Maidla kivikalme sõjamehe matuse juurest. Maidla kivikalme on Eesti üks suuremaid ja leiurohkemaid.

Vastilmunud margi ja kolmapäeval esiteltud esimese päeva ümbrikuga tähistatakse Eesti ühe vanima ja olulisemaid mäluasutuse, Eesti ajaloomuuseumi 150. sünnipäeva. Ajaloomuuseumi eelkäija on baltisaksa haritlaste poolt 1864. aastal asutatud Eestimaa Provintsiaalmuuseum.

Ajaloomuuseumi kollektsioonid ühed põnevaimad ja mitmekihilisemad Eestis, muuseumile lisavad väärikust uhked ajaloolised hooned – keskaegne Suurgildi hoone Tallinna vanalinnas ja historitsistlik Maarjamäe suvemõisakompleks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
http://thekey.xpn.org/gucci-shoes/
10 aastat tagasi

I used to be pretty skinny when i was youthful but snowboarding gives you muscly upper legs.
http://thekey.xpn.org/gucci-shoes/