Jäärajasõidu hooaeg on selleks aastaks lõppenud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Stardimärguannet ootab Teet Teller (nr 17). Peaaegu peegelsileda raja läbimine võttis pärast lipu langemist mitu minutit. Foto: Katrin Pärnpuu

Stardimärguannet ootab Teet Teller (nr 17). Peaaegu peegelsileda raja läbimine võttis pärast lipu langemist mitu minutit. Foto: Katrin Pärnpuu
Stardimärguannet ootab Teet Teller (nr 17). Peaaegu peegelsileda raja läbimine võttis pärast lipu langemist mitu minutit. Foto: Katrin Pärnpuu

Käesolev aasta jäi oma lume ja jää poolest vaeseks ning selle tõttu lõppes ka talvine hooaeg ootamatult.

Läänemaa tänavune jääraja karika- ja meistrisari oli kavandatud viieetapilisena. Sarja peakorraldaja MTÜ Igaühe Terviseklubi oli koos Virtsu Vabaajaseltsi ja KR Racingu tiimiga planeerinud võistlused jaanuarist märtsini.

Talv tuli hilja, kuid tegi hea jää. Nii toimuski esimene võistlus sellel aastal uuel kohal juba 26. jaanuaril ning teine võistlus 9. veebruaril Virtsus.

Et asi oleks täpne ja korrektne, kasutati tänavusel esimestel võistlustel elektroonilist ajavõtmist. Nii oli ka plaanis ka ülejäänud võistlustel.

Esimesele võistlusele registreerus 112 võistlejat seitsmes võistlusklassis ja teisele Virtsu etapile 90 võistlejat. Seega osales sarjas 202 inimest. Läänlasi oli kahe sarja peale stardis 57, mis on väga hea tulemus.

Läänlasi oli mõlemal võistlusel stardis kõigis seitsmes võistlusklassis.

Meid saatis edu esimesel võistlusel, kus esiveolistel sai esikoha Valmar Gilden, Sander Ilves võitis SU-klassis, tagaveolistel saavutasid Jüri Hinsberg, Lauri Rodi ja Rico Rodi kolmikvõidu, naiste klassis võitis Piret Gilden ning 4WD-klassis sai Raido Pärn kolmanda koha.

Teisel etapil Virtsus sai Rainar Leibak 4WD klassis teise, Ain Laiverik kolmanda ja Raido Pärn neljanda koha. Esiveoliste klassis oli Valmar Gilden kolmas, tagaveolistel Siim Hiieväli teine, naiste arvestuses Piret Gilden teine ning Britta Põldäär kolmas.

Kokkuvõtvalt oli karikavõistluste arvestuses meie sõitjaid esikolmikus igas klassis.

Esiveolistel võitis Valmar Gilden, kusjuures klassi kolmas mees oli Pärnumaa mees Valdo Urb oma vana Saab 96ga. Tagaveolistel võidutses Jüri Hinsberg ning Lauri Rodi oli teine.4WD-klassis sai Raido Pärn kolmanda ning J-18-klassis Kaido Märss samuti kolmanda koha. Naistest oli Piret Gilden esimene ning SU-klassis sai Sander Ilves teise koha.

Väga tore oli, et 4WD-autodel oli stardis ka naisi ning nad ei jäänudki oma klassis kokkuvõttes viimasteks. 23 sõitja seas sai Katrin Hattu 20. ning Merlin Korpe 21. koha.

Plaan on järgmisel aastal liita sarjaga veteranide klass, et 60aastased ja vanemadki saaks omavahel jõudu proovida.

Tulemused karikavõistluste arvestuses.

Tulemused meistrivõistluste arvestuses.

Vaatamata sellele, et hooaeg jäi lühikeseks, oleme rahul. Kuigi kripeldama jäi hooaja ootamatu lõpp, sest Saunja lahe jää on enam kui 40 cm paks, aga maavanem on merejäale mineku keelanud ning see tõsiasi tõmbas sarja jätkumisele kriipsu peale.

Veel toimus Läänemaal Nigula Auto– ja Motoklubi eestvedamisel Tikkri Motorsport talvekarikas 2014.

Edukaks kujunes see sari Igaühe Terviseklubile. J-18 klassis sai selle klubi liige Martin Jaanus teise koha, tagaveolistel võitis Kalle Kruusma ning veteranide klassis sai Hillar Kruusma kolmanda koha.

Korraldajad tänavad oma toetajaid ja võistlejaid ning loodame uuel talvel paremat.

Võistlejatele niipalju teadmiseks et uuel talvel peavad nad endale soetama Autospordi veebilehelt kas Rahvaspordi võistlejakaardi või Rahvakrossi võistlejakaardi, mis tagab kindlustuse kolmandate isikute vastu, kui sõitja tekitab kellelegi kahju. Ilma selliste kaartideta sarjades edaspidi enam osaleda ei saa.

Käesoleva aasta sarjade lõpetamine algab 24. veebruaril Taebla keskkooli aulas kell 12.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
roohobune
10 aastat tagasi

keegi pole ju midagi halba öelnud,et hüpata peale ,et jätke Kalle rahule need on ju inimeste küsimused Kallele kui ta korraldab huvitav kelle käest siis küsida kui tema käest ei tohi Kalle poolt pole ka kena deagnoose jagada kas seal kaldal seisab tarkade klubi või mitte

Kalle
10 aastat tagasi
Reply to  roohobune

Mõttetu ja muidugi kahju,et meil siin kiiremad ja targemad inimesed sõidavad ju arvuti taga hästi aga hakake ise kirjutama ma pole vastu.Ootame meie tulemustest juba järgmisi artikleid ,,asjatundjate poolt,, ja eelinfot mis tulekul ning ka pärastisi artikleid,edu kirjutamisel ja targutamisel.

Kalle
10 aastat tagasi

kõvad kommijad,kui neid artikleid ei loe kus mul kehvasti läheb või lugeda ei oska,oleks targem vakka olla.
Tarkade klubi on kaldal ja oskab ju kõige rohkem sõita aga millegi pärast stardis ei näe,tule ja osale ära vingu nende kallal kes teevad.

Tulemused alati kättesaadavad olnud.

roohobune
10 aastat tagasi
Reply to  Kalle

kalle asi pole sõidus ma arvan küll et ka kaldal on neid kes sõita oskavad teema selles et sinu jutud lehtedes on kuidagi oma kasu püüdlikud maini ikka teisi ka kes sõidavad mis sa ainult ennast kogu aeg esile tõstad ega sa üksi sõida ja võistle.

Kommijatele
10 aastat tagasi
Reply to  roohobune

Jätke Kalle rahule.. vähemalt on keegi, kes korraldab asjalikke võistlusi ja alati on teil endal võimalus temaga konkureerida võistlustel.

kohal viibija
10 aastat tagasi

Kruusmaa kirjutabki ainult siis kui endal hästi läheb aga kui ise jääb 20 -nendale kohale siis ei tule piiksugi.Annaks Lääne-Elule uue nime Kruusmaade Teataja.Selle artikli väja andja peaks ikka natuke lugema ka mida lehte läheb. Üle saja stardis ja lugeda saab ainult kuidas Kruusmadel läks.Väga halb maine jääb sellest.

raix
10 aastat tagasi

Imelik vöistlus sellel Kruusmaal.Ainult 1ja 3 koht on olemas kus käivad Kruusmaade nimed läbi,äkki polnud rohkem vöistlejaid.Nojah eks Kalle on ka siis veteranide klassis vanus vist juba sealmaal aga ikkagi kes siis oli teine

t
10 aastat tagasi
Reply to  raix

Edukaks kujunes see sari Igaühe Terviseklubile

mina loen niimoodi sealt…. ja siis kruusmad mis kohad seal said ???!!!
vist peaks raix ja kohal viibija tähelepanelikumalt lugema.

osaleja
10 aastat tagasi

Üritus lõpetati, seoses maavanema keeluga jääle mineku suhtes.

viira
10 aastat tagasi

Igati tore üritus aga pealtvaatamisega oli olukord nadi. Kui ikka mega fänn ei olnud siis neid võistluskohti üles ei leidnud. Miks see üritus nii kähku ära lõpetati? Ega siis märtsis veel kevad tule!