Vanal kalmistul langetatakse 15 puud

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Langetatavad puud on tähistatud ristiga. Foto: Arvo Tarmula
Langetatavad puud on tähistatud ristiga. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu vana kalmistu puudele erkpunase värviga tõmmatud ristid näitavad, milliseid puid hakatakse lähiajal maha võtma.

„Igal aastal võtame kalmistult maha kümmekond ohtlikku puud,” selgitas linnakeskkonna osakonna juhataja Krista Vilta. „Sel aastal võetakse maha 15 puud.”

Kui varem telliti kalmistupuude langetamine alpinistikoolitusega saarlaste firmalt Arborest OÜ, siis tänavu teevad selle töö ära Haapsalu Linnamajanduse haljastusosakonna kaks töötajat.

Linnamajanduse juhataja Koit Vare ütles, et kaks töötajat said Luua metsamajanduskoolist koolitust, neile osteti ka vastav varustus: rakmed, karabiinid, turvaköied, kiivrid jms.

Kahe mehe varustus maksis 3000 euro ringis, ütles Vare. Et kalmistul ei saa puid tavalisel viisil langetada, tuleb meestel ronida puu otsa ja lasta oksad jupi kaupa alla.

Vare sõnul ei ole linnavalitsus neilt rohkem puude langetamist tellinud.

Viimati langetas Linnamajandus puid pärast detsembritormi. Siis võeti maha 30 ohtlikuks muutunud puud. Torm oli räsinud puid Kastani mänguväljakul, Tamme ja Kastani tänava ristmiku kandis, Paralepas, Enno pargis jm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kännulammas
10 aastat tagasi

Eks seda näeb pärast kännu järgi, kui pehkinud.

Kännud
10 aastat tagasi

…pole ohtlikud,sa lammas,vaid pehkinud ja kaldu puud…

Sass
10 aastat tagasi

Kas jälle varesed pesa puuotsa teinud? Peab minema pärast kännud üle vaatama, millest see ohtlikus seisnes.