Kaidi Saarna võitis laskmises pronksmedali

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Meie laskuritest osutus kõige edukamaks naiste õhupüstolis 40 lasku Kaidi Saarna. Foto:  Kaisa Kuusik
Meie laskuritest osutus kõige edukamaks naiste õhupüstolis 40 lasku Kaidi Saarna. Foto: Kaisa Kuusik

Haapsallane Kaidi Saarna tuli Eesti meistrivõistlustel naiste õhupüstolilaskmises pronksmedalile.

Narvas peetud võistlustel selgus eellaskmisega 8 paremat, kes seejärel asusid selgitama medaliomanikke. Meie laskuritest osutus kõige edukamaks naiste õhupüstolis 40 lasku Kaidi Saarna. Eelvõistlusega sai ta kokku korraliku 372 silma, mis oli teine tulemus.

Kahjuks ei õnnestunud Saarnal finaal seekord kõige paremini ja lõppkohaks tuli tal naiste arvestuses kolmas koht. Temast eespool olid narvalane Veera Rumjantseva, kes on esikümnes ka Euroopa mastaabis, ja teine viljandlanna Marit Neudorf.

Samas harjutuses lasi uue hiilgava isikliku rekordi 361 silma Kaisa Kuusik. Vaid üks silm jäi finaalikohast puudu ja tasuks üheksas koht.

Eelmisel nädalavahetusel juuniorite meistriks tulnud Kerli Neljas sai kokku 340 silma, mis andsid 15. koha. Täiskasvanute tase on midagi muud, kui juuniorite jõuvõtmine.

Meeste õhupüssis 60 lasku võis oodata Marek Tamme pääsemist finaali ja osalemist medalite jagamisel. Poolhaigena võisteldes ei olnud minek paraku selline, nagu tavaliselt. Kokku 559 silma ja 10. koht.

Kristjan Tiitsma sai kokku 555 silma ja 12. koha.

Üllatas Kristjan Kruusing, kellele lõpptulemus 564 silma andis viimasena koha kaheksa parema hulgas. Finaal kulges aga suurte raskuste ja vaevadega ning lõppkohaks jäigi talle kaheksas koht.

Meeste õhupüstolis suutis oma eelmise ebaõnnestumise ja finaalist väljajäämise heastada Arles Taal. Põhivõistluse 561 silma viisid ta neljanda tulemusega finaali. Finaallaskmise „Ameerika mäed” andsid lõpp-protokolli igati tubli kuuenda koha.

Lisaks jõudis Arles osaleda oma meelisalal – liikuva märgi harjutuses. Harjutus mille nimetus oli algselt „õhusiga“ mille irvhambad ristisid „õhuroti” harjutuseks, sai Arles sai kokku 477 silma ja neljanda koha.

Eesti õhkrelva meistrivõistluste formaat on endiselt sama. Kuna tahtjaid on palju, pääseb lõppvõistlusele viimase kuue kuu tulemuste põhjal igas harjutuses 18 paremat laskurit.

Mati Seppi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Volli
10 aastat tagasi

Juba ammu on aeg muuta Eesti õhkrelvade meistrivõistluste läbiviimise kohta.
Narva ajast- arust lasketiir on selleks võistluseks juba ammu kitsaks jäänud. Samuti ei sobi ühepäevane võistluse formaat.
Ei ole normaalne, et võistlema pääsevad ainult valitud sportlased läbi kvalifikatsioonvõistluse. Eesti meistrivõistlustel peavad võistelda saama kõik laskesportlased kes seda soovivad teha.