Haapsalu linnavolinik: Ingrid Danilov

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

ingrid-danilovLääne Elu tutvustab kõiki Haapsalu linnavolikogu liikmeid.

Ingrid Danilovi lühiiseloomustus: Terav mõistus, analüütiline, oskab näha, mida mingi otsus kaasa toob. Kohati emotsionaalne, võtab mõnd märkust liiga isiklikult.

Õiguskomisjoni aseesimees, volikogus 2005. aastast ehk kolmandat korda. Haapsalu kutsehariduskeskuse direktor.

Esimest korda kandideeris ta volikokku 2002, aga ei saanud sisse. Töötas toona maavalitsuses ja kandideeris Isamaaliidu nimekirjas. Linnapea Teet Kallasvee kutsus Danilovi pärast valimisi aselinnapeaks.

Danilovi meelest on volikogul olnud paremaid aegu. Asjalik aeg oli, kui Andres Ammas ja Arder Väli juhtisid volikogu. Juhtimiskultuur oli parem, ei tehtud nii kiivalt  vahet, kas oled võimul või opositsioonis.

Eelmisest koosseisust meenutas Danilov, kuidas volikogu esimees nõudis nimelist hääletamist, kui opositsioon eelnõu liiga teravalt kritiseeris. See juhtus linna arengukava vastuvõtmisel ja sünnitoetuse kahte ossa jagamisel. See oli katse volinikku mõjutada ja talle koht kätte näidata.

Kui kõne all on tähtsad otsused või on linnavalitsus saatnud volikokku nõrga eelnõu, ei teki volinike seas enamasti diskussiooni, vaikides hääletatakse poolt. Eelnõude arutelud käivad küll komisjonides, aga kui asi jõuab istungite saali, aktsepteeritakse linnavalitsuse ja komisjoni ettepanekuid ilma ühtki küsimust esitamata. Danilovi meelest peaksid ka volikogu teised liikmed kaasa rääkima ja kursis olema, miks mõni otsus just sellisena vastu võeti. Ta ütles aga, et ega opositsioonis olles väga palju võimalusi kaasa rääkida ole: „Me ei pääse oma teadmistega mõjule, kuigi võimulolijate retoorika on selline, et teeme koostööd ja ettepanekud on teretulnud.”

Häälte arv: 94
IRL

Sündinud 22.11.1953

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments