Läänemaa ettevõtjaist on Äripäeva dividendiedetabeli tipus Gerhard Eberle

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Külastajad Marinepooli boksis Düsseldorfi messil. Foto: Marinepool
Külastajad Marine Pooli boksis Düsseldorfi messil. Foto: Marine Pool
Külastajad Marine Pooli boksis Düsseldorfi messil. Foto: Marine Pool

Äripäeva koostatud Eesti dividendivõtjate 2012. aasta edetabelis on Läänemaa ettevõtjaist kõrgeimal, 27. kohal Gerhard Eberle, kes võttis dividenditulu aastaga 1 193 000 eurot.

Eelmises dividendivõtjate TOPis oli Eberle 4. kohal 3 304 000 euroga.

Läänemaal tegutsev Eesti kodakondsust omav 52aastane sakslasest tekstiiliärimees on AS Lade omanik, mis pakub Marine Pooli kaubamärgi all merel kasutatavat turvavarustust.

Haapsalu Suur-Holmi sadama omanik Viktor Siilats võttis 800 000 euro dividende. Omanikutulust laekus Siilatsile autosid müüvast Info-Autost, teiseks kinnisvarafirmast Evore.

Spaa Fra Mare omanikud Ain Hanschmidt, Andres Lipstok, Urmas Sukles ja Toomas Vilosius võtsid igaüks 236 000 eurot dividende.

Valdusfirma Uuemõisa Invest osaniku Koit Uusi omanikutulu oli 206 000 eurot. Uuemõisa Investile kuulub enamik Haapsalu Uksetehasest ja viiendik EKE Investist.

Äripäeva dividendide edetabeli esikolmikus oli transiidiettevõtja Sergei Petrov (7,3 mln eurot), kasiinoärimees Armin Karu (4,5 mln eurot) ning Vene ettevõtjate tandem Sergei Glinka ja Maksim Liksutov (kumbki 2,8 mln eurot).

Karule kuulub Paslepas president Lennart Meri endine residents.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kõik soome - saab ehk jõuluks koju!
9 aastat tagasi

Ettevõtluse mõte ongi investeeringu tagasi toomine, et siis uute töökohtade loomisesse investeerida. Ma usun, et tänu sellele on Läänemaal hulgi töökohti, maksutulu laekub, inimesed saavad kodus töödata ja ei pea Soomes ehitusel rügama.

complete currency trader bonus
10 aastat tagasi

Major thankies for the blog.Much thanks again. Really Cool.

online business
10 aastat tagasi

I really like and appreciate your blog post.Much thanks again.

ärimees
10 aastat tagasi

üldiselt au ja häbitunne ei luba teenida miljoneid kasumine selle arvelt, et töötajad miinimumpalgaga peavad päevad läbi töötama. Selline kasum ei ole mitte nutikuse, hea ärivaistu vms. tulemus vaid lihtlabane inimeste ärakasutamine. Arusaam- et noh, kuhu neil ikka minna on, lapsed ja kodu siin, seepärast peavad nö. sundseisus madala palgaga leppima. Jah, võib öelda, et mingu siis Soome tööle- kümned tuhanded lähevadki… Aga see pole põhjus uhke olla. Ei riigil, mis ettevõtete tulu ei maksusta ega sarnasel ärimehel.

Kont
10 aastat tagasi

Selle sakslase eestlasest naine sõidab autoga mööda linna korruselamuid ja viskab postkastidesse oma tööpakkumisi, et tulge tööle. Hea, et kiiresti minema pääses, järgmisel korral panen selle l—- neid paberilipakaid välja urgitsema.

ahaa
10 aastat tagasi
Reply to  Kont

Vabandan juba ette,aga minu jaoks on see naine jätnud ikka sellise mulje “närvid läbi”, aga ju siis raha õnnelikuks ei teegi!

to mees
10 aastat tagasi

kui kõik on ettevõtjad,kes siis nendele kasumit teenib ?

jah
10 aastat tagasi

huvitav jah,et need on ikka tipus,kes palka oma töötajatele kuidagi maksta ei taha. Miks ei võiks üks ettevõtja olla ka eeskujuks palga maksmisel? Aga noh nende koonerlus ei ole nüüd ka mingi üllatus,töötajad räägivad lausa imejutte!

jutumees
10 aastat tagasi
Reply to  jah

nohh, räägi rahvale ka siis neid imejutte

jutumehele
10 aastat tagasi
Reply to  jutumees

käi ise kohal,oma silm on kuningas!

jutumees
10 aastat tagasi
Reply to  jutumehele

kui teil midagi konkreetset öelda pole, siis ärge laksige niisama

nii see on
10 aastat tagasi

ühed saavad dividente,teised orjapalka……

mees
10 aastat tagasi
Reply to  nii see on

kes keelab orjadel ettevõtjateks hakata