Koolispordi liit korraldab algklassilastele jalgpalliturniiri

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti koolispordi Liit korraldab esimest korda jalgpalliturniiri 1.–3. klasside õpilastele.

Kui koolispordi senise ajaloo jooksul on jalgpalliga hõlmatud olnud kõik ülejäänud kooliastmed või on nooremaks kooliastmeks loetud lapsed 1.–5. klassini, on esimesed kolm klassi sellest tegelikult välja jäänud. Nüüd otsustasid Eesti koolispordi liit ja Eesti jalgpalli liit kevadisel üldkoosolekul, et proovitakse 1.–3. klasside õpilaste jalgpalliturniir 2013/2014. aasta võistluskalendrisse eraldi turniirina sisse tuua.

Reglement on lihtne, igas maakonnas selgitavad koolid paremad, kuid vabariigi finaalturniiri veel ei toimu.

Eesti koolispordi liidu projektijuhi Helle Aitseni sõnul on jalgpall muutumas üha populaarsemaks. “Eks me seda populariseerimise pärast nooremale kooliastmele ka teeme,” ütles Aitsen. “Õnneks on meil igas maakonnas olemas head aktivistid, kes suure rõõmuga turniiri läbi aitavad viia ja ise ka võistlusesse panustada tahavad. Läänemaa koolide turniir toimub Lihulas – Lihula gümnaasium on viimased aastad EKSL erinevatel jalgpallivõistlustel väga hästi silma paistnud.”

Uue võistluse edusse usub ka Eesti jalgpalli liidu noortetöö koordinaator Teet Allas. “Esiteks tahtsime just esimesed kolm klassi omaette mängima tuua, muidu jäävad nad vanemate varju,” ütles ta. “Vaatame, kuidas esimene aasta läheb. Senised võistlused on Eesti koolispordi liiduga kulgenud hästi.”

Läänemaa koolide turniir toimub 28. jaanuaril Lihula gümnaasiumi spordihoones. Võistlusest võtab osa kaheksa kooli kümne võistkonnaga.
Turniiri peakohtunikud on Jaanus Getreu ja Väino Põld.

Jaanus Getreu,
Lihula gümnaasiumi treener

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
United States
10 aastat tagasi

I really liked your article.Really thank you! Awesome.

5 dollars
10 aastat tagasi

Really informative article.Thanks Again. Keep writing.