Haapsalu Inglipuu alla koguti lastele üle 20 kingituse

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänavu viiendat aastat korraldatud heategevusprojektiga Inglipuu koguti keerulistes oludes kasvavatele lastele üle Eesti ligikaudu 1150 kingitust. Haapsalus koguti inimeste abiga kinke 22 lapsele.

Inglipuu heategevuskampaaniaga koguti koostöös kohalike omavalitsustega puudustkannatavatele lastele pühadekinke 26. novembrist kuni jõuludeni. Inglipuud olid ligi 45 Maxima kaupluses üle Eesti, kus poekülastajad said kuusel rippuval inglil kirjas olevatele lastele kingitusi teha. Läänemaal said poekülastajad kingitusi teha Haapsalu Maximas.

Heategevusprojekti koordinaatori Ty Lehtmäe sõnul on juba viiendat aastat toimuv projekt saanud nii rasketes oludes Eestimaa peredelt, sotsiaaltöötajatelt kui kõigilt kauplusekülastajatelt väga sooja vastuvõtu.

“Tänavu küsisid juba enne inglipuude püstitamist mitmed inimesed, millal tänavune kingitegemise võimalus avaneb,” rääkis Lehtmäe. “Kinkide kogumine oli tänavu väga edukas ning täname üheskoos kingisaajate ja lastekaitsetöötajatega kõiki häid inimesi, kes kokku ligikaudu 1150 lapsele pühaderõõmu valmistada aitasid.”

Kinke koguti lastele vanuses mõnest kuust kuni keskkooliealisteni ning soovide valik oli lai – paluti raamatuid, sõnastikke, legosid ja muid mänguasju, talveriideid ja -jalatseid, sportimistarbeid. “Väga palju sooviti kaasinimeste abi just praktiliste kinkide soetamisel – koolieelsetele lastele arendavaid raamatuid ja mänguasju, riideid ja jalatseid, aga ka koduseid igapäevatarbeid,” kirjeldas Ty Lehtmäe kingisoove.

Kingid toimetati peredele koostöös omavalitsustega kätte jõuludele järgneva kahe nädala jooksul.

Mitmel pool korraldati lastele ja nende peredele pühadekinkide laialijagamiseks ka jõulupidu – Kuressaares 19. detsembril, Pärnus 23. detsembril ja Põhja-Tallinnas 27. detsembril. 30. detsembril, anti kingitused üle Tallinnas Haabersti Vaba Aja Keskuses ja Lasnamäel Lindakivi Keskuses.

Kauplustes asuvatel Inglipuudel olid keskmiselt 20–40, suuremates omavalitsustes ka enama lapse nimed. Näiteks Tartus oli kingisoove enam kui 100, Tallinnas Lasnamäel ja Narvas 80, Pärnus 60 ning Kohtla-Järvel 50 lapsele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments