Politsei: tooni on andnud liigne purjutamine

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Politsei kinnitusel on tänavused jõulupühad möödunud korrakaitsjatele tavapärase nädalavahetuse rütmis, samas on tooni andnud liigselt purjutanud inimesed.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Valdo Põderi sõnul on hädaabinumbrile laekunud kõnede hulk on olnud suurem, kui muidu nädala sees, kuid samas võrreldav keskmise nädalavahetuse numbritega.

“Paljud viimaste päevade väljakutsed on olnud seotud liigse alkoholi tarbimisega ja sellest tulenevate probleemidega. Nende seas on olnud näiteks peretülide väljakutseid ja avaliku korra rikkumisi,” ütles Põder BNSile.

23.-25. detsembril juhtus 13 rasket liiklusõnnetust, milles sai viga 17 inimest. Kõige mustem päev oli liikluses 23. detsember, kus juhtus seitse rasket õnnetust, sel päeval hukkus Harjumaal autojuht ning Tallinna kesklinnas eakas jalakäija.

Politsei pöörab jõuluajal peamiselt tähelepanu liiklusturvalisusele. “Kõige enam keskendume joobes juhtide, turvavarustuse mittekasutajate ning kiirusületajate tabamisele. Politsei on viimase kolme päeva jooksul roolist tabanud 52 alkoholi tarvitanud juhti ning üheksa autojuhti, keda kahtlustame narkojoobes juhtimises,” rääkis Põder.

Politsei palub kõigil liiklejatel olla tähelepanelikud – sõita ohutult, jälgida liiklusreegleid, tee- ja ilmastikuolusid ning arvestada võimalike ohtudega. “Tasub jälgida, et rooli taha ei istuks joobes juht. Samuti on peaksid autojuhid praegusel pimedal ja lumevaesel ajal olema eriti tähelepanelikud jalakäijate suhtes, kes võivad jääda autojuhile märkamatuks. Jalakäijad peaksid aga omalt poolt tegema kõik, et olla võimalikult hästi nähtavad, kandes helkurit,” ütles Põder.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kont
10 aastat tagasi

Kuna haapsalu politsei näiteks ülekäigu rajal teed mitte andvatele sõidukijuhtidele trahve tegema hakkab? Vastus, mitte kunagi.
Ise autojuhina kõndisin ühel õhtul kesklinnas. Kaks korda hakkasin ülekäigurajal teed ületama ja mõlemal korral, kui poleks keset ülekäigurada seisma jäänud, oleks üle sõidetud. Kas juhid ei näe või ei tunne liikluseeskirju, see ei huvita, neile tuleks täie rauaga anda.
Mõlemal korral oli tegu vanade ättidega ja neid tuleb karta.
Mida te ronite rooli taha, kui midagi ei näe ja ei kuule?

Tont.
10 aastat tagasi

Aga mina palun politseil,nagu igal aastal, aastavahetusel jälle saba jalge vahele tõmmata ning operatiivautod haigla juurde parkida. Sest kuna linnavalitsus ei viitsi kuuse juurde suuri prügikonteinereid panna ja jotad peksavad igal pool pudeleid puruks,ei pääse nad vajadusel välja…