Sirbi peatoimetajaks sai Ott Karulin

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna kogunenud kultuurilehe Sirp uue peatoimetaja valimise komisjon valis lehe uueks peatoimetajaks teatriteadlase ja filosoofiadoktori Ott Karulini.

Komisjoni kuulusid Eesti Teaduste Akadeemia esindajana akadeemik Jaan Undusk, Sirbi kolleegiumi liige Kristiina Ross, Sirbi toimetuse esindajana Tambet Kaugema, Kultuuri Koja esindajana Ville Jehe, loomeliitude esindajatena Evi Arujärv, Peeter Laurits ja Margit Mutso, sihtasutuse Kultuurileht esindajatena Urmas Klaas ja Piret Saluri ning sihtasutuse Kultuurileht juhataja Toomas Väljataga, teatas sihtasutus Kultuurileht BNSile. Väljataga hääletusel ei osalenud.

Kokku esitas Sirbi peatoimetaja konkursile oma taotluse 16 kandidaati. Neist kolme dokumendid ei vastanud nõuetele.

Eelnevate arutelude tulemusena pidas komisjon vajalikuks kohtuda enne hääletamist Jan Kausi, Lea Larini, Sven Pauluse, Kadri Tüüri ja Ott Karuliniga.

Pärast vestlusi toimus salajane hääletus. Hääletussedelitel oli 13 nime ehk ka nende kandidaatide nimed, kellega valmiskomisjon ei olnud kohtuda soovinud. Hääletuse tulemuste põhjal valiti Sirbi peatoimetajaks Ott Karulin, kes sai viis poolthäält.

Kultuurilehe Sirp uus peatoimetaja astub ametisse 1. jaanuaril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments