Aasta tegija tiitli said Heikki Sool ja Rudolf Lumiste

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

7. detsembril Võru kultuurikeskuses Kannel tunnustas Eestimaa Spordiliit Jõud aastalõpupeol aasta tegijate seas ka läänlasi Heikki Soola ja Rudolf Lumistet.

Lääne maakonna Spordiliit Läänela esitas piirkondlikuks spordisündmuseks Läänemaal Heikki Soola korraldatud Albert Kanepi VII memoriaali lauatennises ja kohaliku spordielu edendajaks Rudolf Lumiste (Sauna Cup korvpallis korraldaja).

15.–17. novembril Haapsalus peetud rahvusvaheline Albert Kanepi VII  memoriaal lauatennises kuulus esimest korda ITTF-i (Rahvusvaheline Lauatennise Föderatsioon) reitinguturniiride hulka.

Kokku mängis 292 lauatennisisti Eestist, Soomest, Leedust, Lätist ja Venemaalt Sankt-Peterburgist (ITTFi nõue on, et osalema peab vähemalt 5 riiki).

Kohaliku spordielu edendajaks esitas Läänela Rudolf Lumiste.

Rudolf Lumiste on 2013. aasta septembris edukalt korraldanud 14. rahvusvahelise korvpalliturniiri Sauna Cup. See on omanäoline korvpalliturniir, millest seekord võttis osa 37 võistkonda kuuest riigist. Võistlustel osales ka sel aastal palju kuulsusi korvpallimaailmast.

Eestlastest olid kohal näiteks Puka Sokud, kus mängisid üle 40aastaste meeste maailma-meistrid. Cramo nime all mängis mitu Kaleviga NSV Liidu meistriks tulnud meest — Harri Drell, Sergei Babenko, Aleksandr Karavajev jt

Sauna Cupi võit ei too erilist au või kuulsust, sellele tullakse korvpallimängimise mõnu ja hea seltskonna pärast. See on suuresti korraldaja Rudolf Lumiste teene.

Maakondlik tunnustus antakse Soolale ja Lumistele üle 10. jaanuaril spordipeol Lihula kultuurimajas

Ülle Lass

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
P.L
10 aastat tagasi

Palju Õnne Rudolff!!!