Viru pataljoni aastapäeval koguti Illenzeeri fondi üle 1000 euro

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Viru jalaväepataljon tähistas reedel oma 96. aastapäeva piduliku rivistusega Jõhvi keskväljakul, tunnustati paremaid kaitseväelasi ja peeti meeles hukkunud ning haavata saanud kaitseväelaste lapsi.

Rivistusele järgnenud ajateenistust kujutava näidendiga kogusid pataljoni kaitseväelased Carolin Illenzeeri fondi üle tuhande euro. Üle poole summast annetas Jõhvi vallavalitsus, teatas kaitseväe peastaap.

Carolin Illenzeeri fond asutati 2011. aastal, fondi põhieesmärk on, et lastel ei jääks haridus pooleli. Fond toetab ka laste huvitegevust

Martnast pärit vanemveebel Arre Illenzeer hukkus 2004. aastal Iraagis, ta  oli esimene välismissioonil hukkunud Eesti sõdur. Temast jäi maha kahekuine tütar Carolin, keda isa oli näinud vaid korra. Sõdurpoisid avasid Carolinile fondi, et toetada ema. Hiljem sai fondist sihtasutus.

Viru jalaväepataljon valmistab ette reservväelasi jalaväe ja tankitõrje õppesuundadel. Jalaväe õppesuunal saavad väljaõppe kõik jalaväe erialadel õppijad, sh laskurid, sanitarid, tankitõrjegranaadiheiturid, kergemiinipilduja meeskonnaliikmed.

Tankitõrje õppesuunal antakse väljaõpet kesk- ja kaugmaa tankitõrjeraketikomplekside meeskonnaliikmetele. Praegu läbib Viru jalaväepataljonis ajateenistust üle 350 ajateenija.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz