Viru pataljoni aastapäeval koguti Illenzeeri fondi üle 1000 euro

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Viru jalaväepataljon tähistas reedel oma 96. aastapäeva piduliku rivistusega Jõhvi keskväljakul, tunnustati paremaid kaitseväelasi ja peeti meeles hukkunud ning haavata saanud kaitseväelaste lapsi.

Rivistusele järgnenud ajateenistust kujutava näidendiga kogusid pataljoni kaitseväelased Carolin Illenzeeri fondi üle tuhande euro. Üle poole summast annetas Jõhvi vallavalitsus, teatas kaitseväe peastaap.

Carolin Illenzeeri fond asutati 2011. aastal, fondi põhieesmärk on, et lastel ei jääks haridus pooleli. Fond toetab ka laste huvitegevust

Martnast pärit vanemveebel Arre Illenzeer hukkus 2004. aastal Iraagis, ta  oli esimene välismissioonil hukkunud Eesti sõdur. Temast jäi maha kahekuine tütar Carolin, keda isa oli näinud vaid korra. Sõdurpoisid avasid Carolinile fondi, et toetada ema. Hiljem sai fondist sihtasutus.

Viru jalaväepataljon valmistab ette reservväelasi jalaväe ja tankitõrje õppesuundadel. Jalaväe õppesuunal saavad väljaõppe kõik jalaväe erialadel õppijad, sh laskurid, sanitarid, tankitõrjegranaadiheiturid, kergemiinipilduja meeskonnaliikmed.

Tankitõrje õppesuunal antakse väljaõpet kesk- ja kaugmaa tankitõrjeraketikomplekside meeskonnaliikmetele. Praegu läbib Viru jalaväepataljonis ajateenistust üle 350 ajateenija.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments