Lauldakse sõdureile, mõeldakse lastele

Madiken

madiken@le.ee

Carolin Illenzeeri fondi toel uue jalgratta saanud Mattias. Foto: Carolin Illenzeeri fond
Carolin Illenzeeri fondi toel uue jalgratta saanud Mattias. Foto: Carolin Illenzeeri fond

Laupäeval esinevad Carolin Illenzeeri fondi heategevuskontserdil Haapsalu raudteejaamas Eesti tippmuusikud, kontserdist teevad otseülekande ETV ja Vikerraadio.

Kontsert „Laulud sõdurile” raudteejaama galeriis kogub raha, et abistada teenistuses langenud või raskelt viga saanud Eesti kaitseväelaste lapsi.

Kontserdile tuleb ka fondi patroon president Toomas Hendrik Ilves, ütles fondi tegevjuht Angela Kalluste.

Raudteejaama kaetud terrassile, kus enne sõda oli suverestoran, paigutatakse 220 istekohta. Kalluste sõnul on enamik pileteid eelmüügist juba ostetud, aga ta lootis, et neid on saada ka enne kontserti kohapeal. Pilet maksab 20 eurot, annetusi saab teha ka kontserdi ajal.

Esinejad — Jäääär, Kristjan Randalu, Sandra Nurmsalu, Kädy Plaas, Oliver Kuusik, Heigo Rosin kammerorkesti ja ETV tütarlastekooriga — ei vaja tutvustamist. Kõik nad esinevad tasuta.

Et olla kell 19.30 algavaks teleülekandeks valmis, tuleks kell seitse kohal olla.

Võidupühaeelne kontsert „Laulud sõdurile” oli esimest korda mullu Pärnus ja siis koguti fondi ligi 70 000 eurot. Tasuta kontserdi andsid siis artistid, kes olid käinud missioonisõdureile esinemas.

Carolin Illenzeeri fond tegutseb 2011. aasta algusest.

„Arre oli esimene Eesti sõdur, kes missioonil surma sai,” selgitas Kalluste. Martnast pärit Arre Illenzeerist jäi maha kahekuine tütar Carolin, keda isa oli näinud vaid korra. Sõdurpoisid avasid Carolinile fondi, et toetada ema.

„Elu läks teisiti, lapsi tuli juurde ja nii see fond loodi,” ütles Kalluste. Fond hoolitseb praegu 45 lapse eest, aga sel suvel tuleb üks tüdrukuke juurde — tema sünnib Arrega koos Iraagis raskelt haavata saanud sõduri perre.

„Tore, et poisid ei jää nukrutsema, püüavad oma elu edasi elada,” tunnustas Kalluste.

Peresid, kus isa on teenistusel surma saanud, on 11.

ETVs on kontserdi kordus pühapäeval pärast paraadi. Kalluste soovitas seda vaadata, sest muusika vaheldub varem salvestatud lõikudega, mis tutvustavad perekondi nende murede ja rõõmudega, heategijaid ja fondi.

Fondi põhieesmärk on, et lastel ei jääks haridus pooleli. Fond toetab ka huvitegevust — et lapsed saaksid ennast avastada ja arendada. Et vajadus on suurem kui fondil võimalusi, on fond tänulik igasuguse abi eest: kellel on kuskil laos odavaid jalgrattaid, kes saab pakkuda ratsutamist vms.

„Nende perede lapsed vajavad pinge maandamiseks tegevust,” ütles Kalluste.

Fondi asutasid Eesti NATO Ühing, Reservohvitseride Kogu, kristlikke ohvitsere ühendav MTÜ OSMTH (templirüütlite ordu).

10. juunist aasta lõpuni on avatud fondi annetustelefonid: 900 6705 — 5 eurot; 900 6715 — 15 eurot; 900 6735 — 35 eurot. Carolin Illenzeeri fondile saab annetusi teha Nordea Panga kontole 17002982685.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments