Turismipreemiad Läänemaale ei jõudnud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Neljapäeval Pärnus peetud Lääne-Eesti II turismikonverentsil tunnustati aasta parimat turismitegu ja –arendajat, kuid Läänemaalt esitatud nominendid etteotsa ei jõudnud.

Lääne-Eesti turismiregiooni parimateks turismitegudeks valiti Kärdla Kohvikutepäev ja Tall Ships Races-Cruise-in-Company Saaremaalt ning turismiarendajateks Orjaku sadama ala Hiiumaalt ja A2 Racing MTÜ ehk Pärnumaal asuv auto24ring.

Tiititele esitati kokku 20 kandidaati. Läänemaalt kandideerisid turismiteo kategoorias Valge Daami etendus, Roosta puhkeküla ja Saara kirjastus Haapsalu sallide kajastamise eest ning turismiarendaja tiitlile Teeristi villa, villa ja restoran Soffa ja Haapsalu Spordibaasid OÜ.

Parimad selgitas välja 12-liikmeline komisjon, kuhu kuulusid nelja Lääne-Eesti maakonna maavalitsuse ja turismi katusorganisatsioonide kõrval mitmete turismiliitude esindajad.

Kärdla kohvikutepäeva puhul tõsteti esile seda, et sellest on saanud Hiiumaa suvede üks tippsündmusi, millest tullakse osa saama nii lähedalt kui ka kaugelt.

Maailma suurimate purjejahtide regatt Tall Ships Races tõi Cruise-in-Company etapis Saaremaale ja Lääne-Eesti sadamatesse läbi aastate uhkemaid laevu, milliseid siinmail pole ilmselt ennem nähtud.

Turismiarendaja tiitlile konkureerinud A2 Racing MTÜ ehk Pärnumaal asuv auto24ring saavutas ülekaalukalt esikoha. Auto24ring on Eesti ainuke autode ja mootorrataste ringrajasõiduks mõeldud suletud rada, ringraja avamisega on oluliselt suurenenud motospordi ja muude ringrajal toimuvate sündmustega seotud külastajate arv nii Pärnumaal kui kogu regioonis.

Orjaku sadamat peeti tunnustamisväärseks näiteks mitme osapoole koostööst väikese sadama arendamisel. Kogukonna ja omavalitsuse pingutustel loodud väärtused on tekitanud juurde ka kohalike ettevõtjate pakutavad lisateenused – sadamas pakuvad eraettevõtjad majutust, avatud on pubi, soetatud vesijalgrattad ja uuel hooajal avatakse ka jalgrattalaenutus.

Lääne-Eesti II turismikonverentsil keskenduti tunnustamise kõrval terviseturismile ja hetkel väga aktuaalsele Vene sihtturu teemale.

Konverents korraldati koostöös Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega, konverentsi kaasrahastas Euroopa Sotsiaalfond, esitlused saavad lähiajal avalikuks: www.eas.ee ja www.westestonia.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments