Selgusid Läänemaa meistrid Kreeka-Rooma maadluses

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänemaa parimad maadlejad koos treeneritega. Foto: erakogu
Läänemaa parimad maadlejad koos treeneritega. Foto: erakogu

23. novembril peeti Lihula gümnaasiumi spordihoones Läänemaa meistrivõistlused Kreeka-Rooma maadluses.

Kokku käis maadlusmatil 53 meest ja poissi: Martnast 7, Haapsalust 17, Kullamaalt 5, Lihulast 24.

Viimase viie aasta võrdluses on meistrivõistlustel osalenute arv järjest tõusnud, aastal 2009 oli see arv näiteks 40. Nii mõnigi maadleja jäi seekord kodustel põhjustel eemale, kuid tugevamad olid siiski kohal.

Maadeldi 8×8 m matil (õige suurus 12×12 m), mis loob eelise kogenumale ja taktikaliselt targemale maadlejale. Noormaadlejatel kergemates kaaludes väga suurt vahet ei ole. Mati mahapanek ja võistluspaiga ettevalmistus on lihtsam, mis ei ole võistluste korraldamise vaatenurgast vähem oluline tõsiasi. Seekord valmistasid võistluspaiga ette ja panid võistluse lõppedes kokku Lihula maadluspoisid omal initsiatiivil.

Võistlus ise oli põnev. Treenerina igapäev poisse treenides ei märkagi nende taseme vahet, kuid võistlustel maadlevad õpilased palju paremini kui trennis. On hea näha, kuidas näiteks 3.–4. klassi koolipoisid end võistlustingimuses mobiliseerivad ja välja hakkab paistma vilumus, jõud ja kiirus, mida 1.–2. klassi poistel veel ei ole. Erinevust iseloomustab ehk ettekujutus 3.-4. kuu vanusest kohmakast lõvikutsikast ja 1.–2. aasta vanusest veel mänguhimulisest teravast kiskjast.

Ükskõik, kas oled kiskja või kutsikas, ilma vanemliku hoole ja juhendamiseta ei oleks mul põhjust seda artiklit kirjutada ja oma rõõmu lugejaga jagada. Siin kohal tahan tänada Martna ja Haapsalu maadlustreenereid Aapi ja Tiitu; Läänemaa spordiliitu Läänelat, kes auhinnad välja pani; lapsevanemaid, kes lapsed Lihulasse tõid ja kohale vaatama tulid; Lihula vallavolikogu aseesimeest, kes võttis vaevaks osalejaid tervitama tulla ja Ilona Kastepõldu, kes abitreenerina andis võimaluse allakirjutanul maadluslahingust osa saada. Ja kõiki toetajaid ja abilisi, kes on maadlemise Lihulas võimalikuks teinud.

Janar Sõber

Võitjad

2003. a ja nooremad
-25 kg Ottokar Orgla (Dünamo)
-30 kg Siim Urb (Leola)
-35 kg Kevin Uspenski (Dünamo)
-40 kg Markus Sõber (Leola)
-50 kg Tormi Mehide (Dünamo)
+50 kg Eerik Pank (Leola)

1998. a ja nooremad
-40 kg Kaarel Tamm (Martna)
-50 kg Raul Neeme (Leola)
-60 kg Werner Veiko Kleinod (Leola)
+70 kg Tõnu Lukasinova (Leola)

Täiskasvanud:
-70 kg Lauri Leier (Dünamo)
-80 kg Rauno Heimvell (Martna)
+80 kg Janar Sõber (Leola)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments