Keskkonnainspektsioon: kalmuküünlad on pärit kalaküla õnnetuskohalt

Madiken

madiken@le.ee

Lääne Elu telefonikõne peale asja uurima asunud keskkonnainspektsiooni Läänemaa büroo vaneminspektori Meelis Kausteli sõnul on Paralepa metsast leitud kilekotid põlenud kalmuküünaldega pärit Kalaküla liiklusõnnetuse paigast.

Et surnuaedades on spetsiaalsed plastiku– ja metallikonteinerid, kuhu küünlatopsid visata, kahtlustas Kaustel kohe, et prügi pärineb maantee äärest.

Haapsalu surnuaedade kalmistuvaht Riina Leppik kinnitas, et nende juurest küünlajäänuseid puudu ei ole ja sellist kogust küünlaid surnuaialt ega mujalt naljalt kokku ei korja.

Lääne Elu poole pöördus kalaküla kandi elanik, kelle sõnul on küünlaid silma järgi vaatates viimase paari päevaga tunduvamalt vähemaks jäänud.

Lõunaks leidis info kinnitust. Keskkonnainspektsiooni helistas kohalik väikeettevõtja, kes oli ise hukkunuid mälestamas käinud ja tundis Paralepa metsa heidetud kraami ära.

„Ta pakkus, et viib kotid ise jäätmejaama ära — tal oli sinna niikuinii asja. Lahendus kiire, plats puhas,” teatas inspektor Kaustel tänulikult.

Kui vabatahtlik linnakodanik ei oleks prügi ära viinud, oleks see jäänud maa eraomaniku ülesandeks, lisas Kaustel.

Teelõik, kus õnnetus juhtus ja kus hukkunuid mälestamas käiakse, kuulub maanteeametile. Seda hooldab osaühing Lääne Teed, kelle ülesanne on ka teeäärte koristamine.

Lääne Teede juhi Märt Järviku sõnul nemad õnnetuspaigas koristamas käinud ei ole ning nad ka ei tea, kes võis seda teha ja miks viidi prügi metsa.
„Kui asi vaibuma hakkab, siis teeme koha korda,” lisas ta.

Kuigi metsaalune on nüüd puhas, tahab keskkonnainspektsioon metsa reostaja kätte saada ja ootab inimestelt abistavat lisainfot. Eriti tuleks uurimisele kasuks kaubiku registreerimisnumber.

Neljapäeval kella poole kolme paiku päeval peatus Paralepa metsas Peetri kivi lähedal valge kaubik, millest väljunud inimene jättis metsa alla maha 11 kilekotitäit kalmuküünlaid.

Igas 30–liitrises kilekotis oli umbes 50 küünalt — seega enam kui pool tuhat küünalt. Mõnel küünlal oli ümber must lint.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ain Algis
10 aastat tagasi

Ma ei saa aru miks kõik õigustavad seda autojuhti? Sõitis täis peaga kolm noormeest surnuks ja ühe noore neiu vigaseks. Nüüd on kangelane valmis ja kõik muudkui räägivad, et oli hea ralliäss…. Ilmselt ikka ei olnud ja täis latva tal ka ei olnud, sest muidu poleks sellist lollust teinud. Tavaline alkohookikust mõrvar kes oma rumala teoga tappis kolm noor meest ja sandistas tüdruku.

Aire
10 aastat tagasi
Reply to  Ain Algis

1) Madis ei olnud alkohoolik
2) Madis ei istunud pärast koju viimist rooli niisama, selleks oli oma põhjus mida sina teadma ei pea
3) Madisel oli mõistust rohkem kui sinusugusel ajuinvaliidil
4) Madis ei ole mõrvar, see oli juhuste kokkulangemine, kõigil oli autosse istumine vabatahtlik.
Terve see lugu on kurb, sest hukkusid 4 töökat, röömsameelset, abivalmit noormeest. Seekord saigi abivalmidus saatuslikuks. Aga sina ain seda ei mõista, sa ei tundnud neid, aga mina tundsin neid kõiki!

Täpsustame
10 aastat tagasi
Reply to  Aire

1) Madis vb tõesti ei olnud alkohoolik (med. termin) aga kindlasti oli ta purjus 2) Niisama ei lenda vares ka teadupoolest. Siiski selle õnnetuse asjaolusid peame ma kõik teadma, sest: A) tegemist oli riigimaanteel toimunud sündmusega B) terve ühiskond peaks tagamaid teada saama C) Kui Sa spekuleerid siin, et kedagi oli väga kiiresti vaja Kalakülas aidata, siis selleks on meil olemas politsei ja kiirabi ja KAINED inimesed, keda appi kutsuda. 3) Vaadates tema käitumist nii õnnetuse ööl kui varajasi rikkumisi, siis ei saa küll teda väga mõistlikuks/mõtlevaks inimeseks pidada. 4) Kindlasti on Sul õigus, et ta ei olnud mõrvar, sest… Loe rohkem »

Anonüümne
10 aastat tagasi
Reply to  Aire

1) Sa oled Rumal !
2) Sa oled Rumal !!
3) Sa Oled RUMAL !!!
4) SA oled IKKA PÄRIS LOLL KUI SELLIST JUTTU AJAD

inimene!
10 aastat tagasi

küsige selle teeäärse kohviku omanikult -Iveria-

Kilu
10 aastat tagasi

Kuulge,jätke nad kõik ometi rahule!!! See on kohutav tragöödia,ka oma vaenlasele ei sooviks seda!!!Puhaku need noored rahus!!!

Jaanus
10 aastat tagasi

Kas kalakülas oli tõesti niii palju küünlaid, et seda kohta jälle teemasse võtta ?? Mina küll seal nii palju neid ei näinud.