Noorte aasta koostöö auhinna said muinasjutufestivali tegijad

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Aasta koostöö auhinna said Marika Matvei raamatukogust, Tiina Alasoo ja Reelika Ender noorte huvikeskusest ja Mari–Epp Täht linnavalitsusest. Foto Arvo Tarmula
Aasta koostöö auhinna said Marika Matvei raamatukogust, Tiina Alasoo ja Reelika Ender noorte huvikeskusest ja Mari–Epp Täht linnavalitsusest. Foto Arvo Tarmula

Läänemaa noorte möödunud nädalal peetud osaluskohviku lõpetas noorsootöö valdkonna tublimate tunnustamine. Aasta koostööle esitati kolm kandidaati.

Aasta koostöö 2013 auhinna sai Haapsalu noorte huvikeskus, Haapsalu linnavalitsus ja Lääne maakonna keskraamatukogu muinasjutufestivali „Muinasjutuvägi” alateemaga „Jutusta mulle üks lugu” eest.

Raamatukogu võttis enda korraldada rahvusvahelise konverentsi korraldamise, mis kandis nime „Jutusta mulle üks lugu” ja mis oli suunatud laste lugemisjuhtidele, noorsoo–töötajatele, raamatukoguhoidjatele ning kestis poolteist päeva.

Teise päeva kava pani kokku Haapsalu noorte huvikeskus, kes korraldas piiskopilinnuses seiklusliku lastele ja noortele mõeldud printside ja printsesside peo. Pidu andis võimaluse osa saada muinasjutu–teemalistest töötubadest ja arendada oma oskusi ja teadmisi. Osalejad pidid proovile panema nii osavuse, reaktsiooni kui ka teadmised. Peo töötoad läbinud lapsed ja noored said juurde põnevaid teadmisi keskaegsest elust lossis kui ka mõnusa eduelamuse lihtsate ülesannete lahendamisest.

Peost võttis osa umbes 200 inimest.

Muinasjutufestival juhatas sisse Haapsalu linnavalitsuse korraldatud Unicefi „Sinise nädala”.

Koostööst töötukassa Läänemaa osakonna ja Lääne maavalitsuse vahel sündis maakonna selle aasta ehk suurim üritus — Läänemaa osaluskohvik 2013.

Koostöö algataja Läänemaa Arenduskeskuse abil said 2013. aastal nähtavaks mitu projekti — Läänemaa õpilasmalev (partnerid Lääne maavalitsus ja MTÜ Noorte Vaba Aeg), loodi LENKS ehk Läänemaa Ettevõtlike Noorte Koostöö Selts ja oldi igati abiks ja toeks Haapsalu Innovatsioonikeskuse loomisele.

Ülle Lass

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments