Lääne Elu 12. novembril

Madiken

madiken@le.ee

Läänemaa leinab

Nelja noore mehe surma ja 15aastase tüdruku eluohtlikus seisundis haiglasse toimetamisega lõppenud autoõnnetus jättis leinameeleollu terve maakonna.

 

Kuidas hakkama saada traumaatilise kogemusega

Laste- ja noortepsühholoogi Tiina Küti sõnul on laupäevane liiklusõnnetus kohalikele koolilastele emotsionaalselt raske. On tähtis, et vanemad teaksid, kuidas oma lapsi aidata. Lääne Elu avaldab mõned nõuanded.

 

Läänemaa haigla koondab kõik kiirabitöötajad

Läänemaa haigla koondab 22 kiirabitöötajat, sest uuest aastast läheb Haapsalus paiknev kiirabi Läänemaa haigla käest regionaalhaigla (PERH) kiirabikeskuse alluvusse.

 

Haapsalu linn ehitas noorele naisele invalifti

„Päris uhke ehitis on,” sõnas Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman.

Teist selletaolist lifti Haapsalus kindlasti ei ole, Eestis ehk mõni on, lisas ta.

Lift telliti Saksamaalt. See töötab aku pealt ja võimaldab 24aastasel Jevgenia Grigorovitšil pääseda ratastoolis iseseisvalt oma esimese korruse koju. Ehituse maksis kinni Haapsalu linn.

 

Oksjoni kalleima veise ostis Noarootsi talunik

Luige kogumiskeskuses lihaveiste oksjonil müüdud kalleima looma ostis Noarootsi talunik Margus Kask.

Akviteeni heleda tõugu mullikas läks Kasele maksma 4550 eurot, ütles Eesti lihaveisekasvatajate seltsi juhatuse esimees, Lõuna–Läänemaa talunik Aldo Vaan.

 

Ukraina tohtrid vähendavad Läänemaa haigla arstipõuda

Septembrist töötavad Läänemaa haiglas kaks üldarsti Ukrainast, abielupaar Oksana Adamchuk ja Glib Lukinov.

 

Rahvaülikool tähistas 20. sünnipäeva

Haapsalu rahvaülikoolt tähistas reedel oma 20. sünnipäeva, avades ühtlasi mälestupingi kooli esimesele juhile Ervin–Johan Sedmanile.

 

Nädalavahetusel peeti mardilaata

Neljapäevast pühapäevani peeti Tallinnas Saku suurhallis 17. mardilaata, mida on nimetatud ka Eesti käsitöö laulupeoks.

„Väikese Läänemaa kohta oli väljas väga palju rahvast,” sõnas Läänemaa rahvakultuurijuht Marju Viitmaa, kes käis mardilaadal reedel.

 

Lühidalt spordist: Raudkats ja Leier võitsid Abergi maadlusvõistluse, Parimad rahvastepallurid õpivad Noarootsis ja Paliveres ja Rimo Hunt lõi Kuressaarele kolm väravat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kes
10 aastat tagasi

Kes oli see tütarlaps ja kas on veel elus???????

...
10 aastat tagasi

Olen viimastel päevadel palju lugenud Madisest ja hoolimata sellest,et valdavalt on teda väga küüniliselt süüdistatud, proovin mina teda mõista-mitte heaks kiita ta õigusrikkumisi. Kuidagi ebaõiglane tundub,et teised noored,kes käituvad sarnaselt või hullemini aga neil läheb õnneks,jäävad isegi manitsuseta-kindlasti aga aitab neid taltsutada Madise”ohver”. Olen juba piisavalt vana,et üldistada ja pean ütlema,et just”taltsatest” paipoistest võivad saada rahvale ohtlikud tegelased,mitte aga isepäistest ja sirgjoonelistest”huligaanidest”,kes vajavad vaid rohkem suunamist. Tean,et Mart Laar ja Andres Lipstok olid paipoisid,kes oma käitumisega eeskujuks. Need,kes süüdistavad nüüd lapsevanemaid,võiks mõelda,et kas pole see mitte silmakirjalik,kui väga paljud kodanikud valivad kusagil linnapeaks mehe,kelle poeg pääses jokk tõttu palgamõrva organiseerimise… Loe rohkem »

kodanik
10 aastat tagasi

Kui nupp oleks minu käes, paneksin selle teema kommentaariumi täiesti kinni. Oinakarjaga pole mõtet väidelda, las kolivad Delfisse ja määgivad seal edasi.

haapsallane
10 aastat tagasi

Hämmastav, milline tsensuur on LE külgedel. Üle mõistuse lihtsalt. Kas te kaitsete samaväärselt pedofiile, süütajaid, sarivägistajaid ning nende leinavaid peresid?

läänlane
10 aastat tagasi

Jahhhhh, kusagil on igal valul ja eetikal piir. Kui kommentaarid on kirjutatud mõistlikult, ei võta neid ilmselt ükski tsensuur maha, aga kui palju tuleb alati iga artikli peale labaseid ja rõvedaid kommentaare….. pole sõnu. Mida taotlevad selliste kommentaaride kirjutajad? Võib arvata, et vaid nende oma labasus ja harimatus on neis kommentaarides kajastuv. Õnnetus, kus surma sai 4 noort ja viies vaagub haiglas hinge, on Eestimaa ja eriti veel Läänemaa kohta väga väga tõsine juhtum. Et ei tekiks igasuguseid spekulatsioone, siis peakski ajakirjandus kõike maksimaalselt tõeselt kajastama. Valu ei võta see ilmselt vähemaks kellelgi, aga vähemalt on tõde olemas. Lugesin täna… Loe rohkem »

Ohjah
10 aastat tagasi

Kui kommentaar toimetajale ei meeldi ei ole see veel alus selle kustutamiseks.

Leinaja
10 aastat tagasi

Tohutu kurbus on meil siin pärnakatelgi 🙁 Me leiname ja tunneme kaasa kõigile tutavatele ja lähedastele ning ka sugulastele 🙁
Väga kurb sündmus 🙁 tohutult kahju neist poistest 🙂
südamest kaastunne 🙁

haapsallane
10 aastat tagasi

Kolkamentaliteediga kolhoosiajakirjanduselt ei saagi oodata midagi kvaliteetset. Ühe artikli puhul suletakse kommentaarium, teise samaväärse puhul avatakse. Tulemus null. Töörahva Lipp jääb Töörahva Lipuks.

kodanik
10 aastat tagasi
Reply to  haapsallane

Inimene, kes kasutab sõna “Töörahava Lipp”, on suure tõenäosusega riigikorra vahetumises sügavalt pettunud endine kommunist.

haapsallane
10 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Inimene, kes seda kommentaari lugedes sellisele järeldusele jõuab, on kas ajuinvaliid või kirjaoskamatu.