Juhtkiri: Hästi saadud

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu linnavõimu koalitsioonilepingule pilku peale visates jääb mulje, et tegemist on Reformierakonna valimisprogrammiga. Lepingu ülesehitus on sama, lubadused on samad, sõnastus on sama. Vaid näpuga järge ajades leiab sealt mõne Keskerakonna idee. Needki on kirja saanud vaid tegelemist vajavate teemadena — edendada turgu, bussiliiklust, innovatsioonikeskust. Kas tegelda sedaviisi, nagu plaanis Keskerakond, leping ei ütle.

Tegelikult on selline leping aga Keskerakonnal n–ö hästi saadud. Jõupositsioonid ei peagi olema võrdsed, sest valija eelistas Reformierakonda. Keskerakond saab ametisse nimetada volikogu esimehe, kahe komisjoni esimehed ja kaks aselinnapead. Täpselt sama palju ametimehi kui Reformierakond. Samal ajal ei ole IRLil, keda valis vaid mandaadi võrra vähem inimesi, võimu juurde üldse asja (seni, kuni suhted Reformierakonnaga ei parane). Mis aga peamine — Reformierakonna programm oligi tunduvalt pikem kui Keskerakonna oma. Lääne Elule saatis esimene enne valimisi 65 lubadust, teine 5. Ka koostööleppest välja jäänud programmipunkte on rohkem Reformierakonnal.

Seega on Keskerakonna valija saanud „täie hääle eest”, eriti kui võrrelda IRLi valijaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Küsimus
10 aastat tagasi

Mis on need präänikud, mis seoks siin noori ja tooks uusi elanikke juurde? Uusi ideid ei paista olevat, leierdatakse ikka seda vana plaati juba aastaid – lood vanad, aga sõnad kohendatud tänapäevasemaks ja käib küll.

.i..
10 aastat tagasi

ega see et koostöölepe veel sõlmiti ei tähenda seda et asjad hakkavad nüüd võluväel haapsalus arenema