Lääne Elu paberleht 7. novembril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Taebla vallavolikogu liiget Mati Ristmägit süüdistatakse selles, et ta võltsis ekspertiisi saadetud vereproovi dokumente, varjamaks alkoholijoobes autojuhtimist kolm aastat tagasi. Foto: Arvo Tarmula
Mati Ristmägi. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalus sõlmiti koalitsioonileping
Haapsalu Reformierakonna ja Keskerakonna juhid sõlmisid teisipäeva õhtul sisulise koalitsioonilepingu, mis määrab ära linnavõimu tegevuse järgmisel neljal aastal.
Koalitsioonilepingu aluseks on Reformierakonna 65 valimislubadust, millele on lisatud tunduvalt lühema programmiga valimistulle läinud Keskerakonna ideed.

Mati Ristmägi jäi dokumendi võltsimises süüdi
Taebla endise vallavolikogu liige keskerakondlane Mati Ristmägi jäi ekspertiisi saadetud vereproovi dokumendi võltsimises süüdi.
Ristmägi, kes end süüdi ei tunnistanud, kaebas maakohtu otsuse edasi ringkonnakohtusse, kust ta õigust ei saanud ja pöördus viimase instantsina riigikohtusse. Riigikohus jättis kassatsiooni läbi vaatamata, sest see esitati kolm päeva pärast menetlustähtaja lõppu.

Hundid murdsid Noarootsis 11 lammast
Noarootsi vallas Tahukülas murdsid hundid oktoobri lõpus öö jooksul 11 lammast, aga ühtegi hunti tänavu maakonnas küttida ei tohi. Lammaste omanik Voldemar Tõuts ütles, et lambad olid eluhoonetest sadakonna meetri kaugusel 16 ha põllul, kust Tõuts murtud loomad 27. oktoobri hommikul leidis.

Läänlased on naabritest ettevaatlikumad

Lääne–Eesti ettevõtjate seas tehtud küsitlus näitas, et läänlased on tuleva aasta plaanide suhtes ettevaatlikumad kui saarlased ja hiidlased.
Läänemaal küsitletud 46 ettevõttest vaid 7% loodab, et tuleval aastal kasvab neil käive üle 15%. Kõige optimistlikumad on põllumajandus–, kalandus– ja metsandus– ning kaubandussektor. Enamik leiab, et käive tuleb protsendi jagu tänavusest isegi väiksem.

Uued kriisid tulekul
SEB majandusanalüütik Ruta Arumäe tõdes Lääne Elule antud intervjuus, et üks majanduskriis on läbi, uued aga annavad endast juba märku.

Salumäe maailmameistrikarikas tuleb Haapsallu
Esmaspäeval Londonist Sotheby’se oksjonilt 700 naelaga Erika Salumäe maailmameistrikarika ostnud Haapsalu ärimees Arne Veske selgitab, mis teda karikat ostma ajendas ja kuidas käis internetiksjonil osalemine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Seenekas
10 aastat tagasi

Ma arvan, et see otsus Matsi tegemisi väga ei kõiguta ning huvita ka inimesi , kes teda teavad. Värvikamat ja aktiivsemat tegelast on Taeblast
raske leida. Edu !

Zaputõlnik
10 aastat tagasi

Ega see mees ei joo – ta on pidevas pohmellis ja on küll lootusetu selginemist loota.

Lugeja
9 aastat tagasi
Reply to  Zaputõlnik

väga oigesti öeldud

Juhan Taeblast
10 aastat tagasi

No mees saabki nüüd rahuga saunas saskut peksta ja kadunud Taebla valla sasku meistreid leida, aga enam mitte Lääne-Nigula valla kulul. Ei aita siin enam kelder ega ussirohi ja keskimeestel Haapsalus soojad kohad käes ning pole ka neist enam abi võimu jagamisel.

Taebla Jussile
10 aastat tagasi
Reply to  Juhan Taeblast

Mats võttis veidi aja maha ja olen kindel, et nelja aasta pärast on ta vihasemalt uusi tegusi tegemas. Anna talle veidi aega selginemaks ja siis oota, vennil on veel võimu sees, pildiltki seda näha.

Taeblakas
10 aastat tagasi

Mati läinud kelder asemel. Karavan läheb edasi

Matvej
10 aastat tagasi

T.. jah, ega see ei ole nalijaasi. Loodame, et nüüd sõber seal vallamajas tukkuma ei hakka. Jammut krt ei valitud paati…)))

Matilde
10 aastat tagasi

Mati, miks oli vaja sehkendada. Oleks ilusti volikogus edasi saanud tukkuda

Jörmi
10 aastat tagasi

Mati mis sa jamad nende paberitega seal. Lähme parem sauna.