Päästeamet: Kontrolli suitsuandurit vähemalt kord kuus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Päästeameti esmaspäeval algav tuleohutuskampaania rõhutab sel aastal suitsuanduri vajalikkust.

Teavituskampaaniaga tuletatakse meelde, kui oluline see, et suitsuandur oleks töökorras ja et seda tuleb ka regulaarselt kontrollida.

Tulekahjude statistikast on päästeameti teatel viimasel ajal hakanud välja joonistuma mõned murettekitavad tendentsid. Näiteks põhilise riskirühma ehk eakate kodudes leidub üha rohkem suitsuandureid, mis polnud tulekahju puhkemise ajal töökorras, kas tühjenenud või välja võetud patareide tõttu. Halvemal juhul võetakse patarei tühjenemisest piiksudega märku andev andur laest üldse alla.

„Sageli on suitsuanduri patarei vahetamine eakatele raske, seda nende piiratud liikumisvõime tõttu. Seepärast on tähtis, et kõik aktiivses eas inimesed oma lähedasi eakaid külastades kontrolliksid, et nende suitsuandurid on töökorras,“ põhjendas kampaania teemavalikut ennetustöö osakonna ekspert Janek Innos.

Suitsuandurit peavad kontrollima regulaarselt kõik pered, veendumaks, et see hakkab tulekahju korral häiret andma. Kuigi kohustuslik on igas eluruumis üks andur, siis soovitavalt võiks neid ikkagi olla rohkem kui üks – ikka selleks, et perel oleks turvalisem olla oma kodus.

2012. aasta Turu-Uuringute ASi uuringust selgus, et vaid 50 protsenti leibkondadest on viimase kuu jooksul kontrollinud kodus oleva suitsuanduri töökorras olekut. Tootjad soovitavad seda aga teha lausa kord nädalas. Kord kuus on miinimumprogramm ja reegel on, et pigem kontrollida tihemini kui harvem.

Suitsuandur on lakke paigaldatud 94 protsendil eestikeelsest ja 89 protsendil venekeelsest elanikkonnast. Suitsuandurit peab aga vajalikuks 84 protsenti eestikeelsest ja 66 protsenti venekeelsest elanikkonnast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
pbcdmnia
10 aastat tagasi

I bought these types of for one Fifteen season out of date Granfriend with their ask and he or she loves pbcdmnia http://adf.ly/6249830/banner/pbcdmnia.smskeys.com and then becomes many comments