Neli Rannarootsi lihatoodet sai tunnustatud maitse märgi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Põllumajandus-kaubanduskojas toimunud toiduainete kvaliteedi hindamisel saatis edu Läänemaa ettevõtet Maag Lihatööstus, kelle neli toodet said lihatoodetest ainsana tunnustatud maitse kvaliteedimärgi ristikumärgi.

Tunnustuse pälvisid hirve täissuitsuvorst, lihaveise täissuitsuvorst, Moskva täissuitsuvorst ja sinihallitusjuustu täissuitsuvorst. Seejuures valisid toidueksperdid nendest oma lemmikuks lihaveise täissuitsuvorsti.

Toote kõrgele kvaliteedile viitav tunnustatud maitse ehk ristikumärk antakse Euroopa Liidus toodetud tootele, mis läbib edukalt laboratoorse ja sensoorse hindamise. Toote valmistamisel kasutatud tooraine päritolu ristikumärgi puhul ei kontrollita.

TNS Emori poolt kevadel avaldatud uuringu kohaselt tunneb ristikumärki 51% Eesti elanikest. Vastajatest 24% märkis, et ristikumärk on neile oluline ostuotsuse mõjutaja.

Põllumajandus-kaubanduskoda on toidukvaliteedimärke välja andnud 1998. aastast alates. Tooteid hindavad toiduainetööstuste, teadusasutuste ja -laborite erialaspetsialistidest koosnevad ekspertkomisjonid. Eksperdid on saanud hindamise läbiviimiseks EPKK poolt vastava koolituse. Hindamine toimub väljatöötatud kriteeriumide alusel pimetestil, ekspertide isiklikud maitse-eelistused arvesse ei lähe. Kvaliteedimärgiga toodete kvaliteeti kontrollitakse lisaks põhihindamisele litsentsilepingu kehtimise ajal ka jooksvalt, et tagada märgiga toodete läbivalt kõrge kvaliteet.

Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärgi saajad selguvad reedeks.

Tunnustatud maitse kvaliteedimärk (ristikumärk) antakse järgmistele toodetele:

LIHATOOTED

Maag Lihatööstus AS
Rannarootsi hirve täissuitsuvorst
Rannarootsi lihaveise täissuitsuvorst – ekspertide lemmik
Rannarootsi Moskva täissuitsuvorst
Rannarootsi sinihallitusjuustu täissuitsuvorst

ALKOHOOLSED JOOGID

Altia Eesti AS
Pirita ürdiliköör

KALATOOTED

Läätsa Kalatööstus AS
Külmutatud mereannikokteil – ekspertide lemmik
Külmutatud mereannikokteil kammkarbiga

Viru Rand OÜ
Räimesült

TERAVILJATOOTED

Balsnack International Holding AS
Neljaviljakrõbuskid

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments