Maag Lihatööstus käivitas uue viiluliini

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Taebla vallas Kirimäel tegutsev Maag Lihatööstus käivitas uue, 250 000 eurot maksma läinud viilutamisliini.

Uus viiluliin lubab toota tuhat 150grammist pakendit tunnis. Uued 17  nimetusega viilutooted kannavad Rannarootsi kaubamärki.

„Tuleviku lihatoode on väikepakendis ja enamasti viilutatud,” selgitas Maag Lihatööstuse juhatuse esimees Olle Horm. „Pikad letid, kus osavõtlikud müüjad soovitud koguse vorsti ja sinki viilutavad, on oma osatähtsust kaotamas.”

Hormi sõnul on Maagil lihatööstuse konkurentsis suuruselt kolmas turuosa.

„Et seda kohta säilitada ja positsiooni parandada, peame hoidma mitmekülgset tootevalikut,” ütles Horm.

Horm nimetas investeeringut viiluliini Maag Lihatööstuse üheks prioriteediks.  Viilutatult on kavas pakkuda ka uusi tooteid nagu munavorst ja sinihallitusjuustuga täissuitsuvorst, ütles lihatööstuse müügi– ja turundusdirektor Meelis Laande.

Pakendi järgi on tooteid lihtne valida. Sinisesse on pakendatud suitsutatud tooted , punases on keedu– ja mustrivorstid nagu singi–šampinjonilõige ja paprikalõige. Pakendiuuenduse on läbinud ka Rannarootsi sardellid, viinerid ja snäkid.

„Et Eestis on üle saja lihatööstuse, peavad kõik pidevalt uuenema ja muutma oma toodete tarbimist mugavamaks,” ütles Laande.

Maag Lihatööstus AS kuulub Eesti kapitaliga kontserni AS Maag Grupp. Ettevõttel on üle 200 toote kaubamärkide all „Rannarootsi” ja „VOT!”.

Maag Gruppi kuuluvad  veel Maag Piimatööstus ja Maag Konservitööstus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Paul
12 aastat tagasi

Et toode on viilutatud on hea. Ent mille kuradi pärast on see viilutatud nii õhukeseks, et 1 viilu ei ole võimalik võtta (laguneb, nagu ka eelkõnelejad teavad) peab võtma 3-5 viilu, et korralik võileib oleks.
Ja viiluta 150g toodet nii palju kui tahad, ikka on teda 150g.

teadja
12 aastat tagasi

kõige parem kala on vorst, kõige parem vorst on raha täis sukk

Silvar
12 aastat tagasi

Juba ammu ei osta ega luba ka naisel koju osta ühtegi keeduvorsti,viinerit,sardelli ega muud sarnast “pagaritoodet”.
Sellised tooted peaksid olema kuivainete letis ja silmatorkavalt märgistatud.
Lausa rõve,mida nimetatakse tänapäeval “VORSTIKS”

filee
12 aastat tagasi

Kle Rannarootslane, pole asi nii hull midagi, lihtsalt ei vedanud sul seekord, proovi järgmine kord uuesti:)

Rannarootslane
12 aastat tagasi

Uus pakend on pilkupüüdev, kuid sisu ei kõlba kuhugi. Singiviilud lagunenud, õhuaukudega nagu juust ja pakendist voolab vett välja – kvaliteet alla igasugust arvestust.

Vot
12 aastat tagasi

Kas rannarootsist pärit liha ka toodetes sees on või on see niisama udu ajamine kohaliku ja naturaalse toote immitsa tekitamiseks?