Martna kooli õpilane võitis olümpiaadi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Martna kooli 7. klassi õpilane Andra Kerge võitis oma vanuseklassis üle–eestilise inimeseõpetuse olümpiaadi.

„Vabariigi tasemel esimest kohta pole Läänemaale varem tulnud,” ütles terviseõpetuse ainenõukogu liige, Kullamaa kooli õpetaja Mai Jõevee. Andra Kerge õpetaja on Järvi Kimst.

Jõevee sõnul ei pidanud Andra Kerge olümpiaaditööd väga keeruliseks, kuid võit oli talle üllatus. Võistlejail tuli lahendada test ja seejärel teha rühmatöö. „Inimeseõpetuses ei saa panna arve ja fakte, vaid tuleb analüüsida ja oma arvamust avaldada,” selgitas Jõevee.

Üleriigiline inimeseõpetuse olümpiaad 5.–8. klassi õpilastele peeti septembri lõpus Tallinnas tervise arengu instituudi ruumes. Igas vanuseastmes osales 19 õpilast, kes valiti välja kevadel interneti kaudu peetud eelvoorudes. Lõppvooru pääsesid iga maakonna parimad.

Andra Kerge kõrval pääsesid Läänemaalt lõppvooru Palivere kooli 5. klassi õpilane Laura Mägi (õp Aime Porri), Uuemõisa kooli 6. klassi õpilane Laura Kiisk (õp Aire Oruste) ja Kullamaa kooli 8. klassi õpilane Bruno Laande (õp Mai Jõevee).

Kolm ülejäänud Läänemaa õpilast parimate sekka ei jõudnud, kuid Jõevee hinnangul pole Eestis ka teise kümnesse jäämine halb tulemus.

Üleriigilist inimeseõpetuse olümpiaadi korraldatakse üle aasta. Mai Jõevee sõnul on plaanis vaheaastal esimest korda korraldada maakondlik olümpiaad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments