Kaitseliitlased käisid Edelweissi rännakul

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kaitseliidu Lääne maleva kolm liiget osales ülemöödunud nädalal Alpides Edelweissi rännakul.

Rännakul osalenud Raimond Lunev tunnistas, et see on üks raskemaid retki, mis tal tulnud läbida. „Olime tippu jõudes nii väsinud, et polnud ühtegi kuiva kohta. Aga kui tehtud sai, siis oli küll tunne, et oleme kõvad mehed,” ütles Lunev.

Saksa reservväelaste klubi retk on mõeldud sakslastele, kuid tänu kontaktidele osales ka viis eestlast. Kardo Kutan ja Tõnu Teder Lääne malevast olid koos Pärnu ja Tallinna maleva esindajatega retkel osalenud 30 inimese seas ainsad välismaalased.

1000 meetri kõrgusel alanud rajal tuli läbida 12 kilomeetrit, et jõuda 2330 meetri kõrgusele mäe tippu, ja siis 12 kilomeetrit ka tagasi. Eestlasi võistlusele vahendanud tuttav, kes on ise varem rännakul osalenud, oli Lunevi sõnul kohapeal imestanud, et tänavu olid korraldajad valinud eriti keerulise raja.

„Esimene lõik oli lihtne, teine kulges mööda kärestikke ja kive ning viimane osa oli alpinisti ronimine ilma igasuguse erivarustuseta,” selgitas Lunev.

Tagasiteel tabas võistlejaid paduvihm, mis muutis pinnase mudaseks ja kivid eriti libedaks. Lunev tunnistas, et laskumine oli raskemgi kui mäkketõus.

Rännaku läbiteinute ainus auhind on Lunevi sõnul õigus kanda mütsil eedelveissi lille kujutisega märki.

Rännakut korraldatakse II maailmasõja ajal Alpides tegutsenud tabamatu Edelweissi rügemendi mälestuseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments