Läänemaa kabetajate tulemusi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Polina Sergi mälestusturniirist võttis osa 12 tütarlast ja 6 naist. Foto: erakogu
Polina Sergi mälestusturniirist võttis osa 12 tütarlast ja 6 naist. Foto: erakogu

Oktoobri algul peetud Uno Lintsi IV mälestusturniirist võttis osa 33 kabetajat – 21 noort ja 12 täiskasvanut.

Suurte turniiri võitis Hiiumaa meister Raivo Rist, jättes teiseks Arvo Risti ja kolmandaks Kaari Vainoneni. Meie parim oli Marina Ivanovitš 5. kohaga, 6. kohta jagasid meie mehed Mati Paas ja Renee Pajuste. Vanemas vanusegrupis tulid Eesti meistrid Anneli Trees (võitis kõiki) ja Kaire Sepp esimeseks ja teiseks. 3. kohale tuli Morten Saar (Haapsalu gümnaasium), võites 4. jäänud Dan Taidlat. Nooremas vanusegrupis võitis Eesti meister Liina Kask esikoha, tubli mänguga tuli teiseks Kert Kallas (Haapsalu põhikool) ja kolmandaks Jaagup Eks (Uuuemõisa algkool) ning neljandaks Andra Reidla (Uuemõisa algkool).

Kauaaegse spordijuhi auks oli välja pandud mälestusstend, kus külalised tutvusid tema tulemustega spordis ja töös. Hiiumaa suurmeistrid vennad Ristid mäletasid, kuidas Haapsalu ja Hiiumaa kabetajate vahel peeti Uno Lintsi korraldatud võistlust kümnel laual, kus ta ka ise kaasa mängis.

Septembris peetud Polina Sergi IV mälestusturniirist võttis osa 12 tütarlast ja 6 naist, nende hulgas külalised teistest Eesti kabeklubidest. Võõrustajatel olid välja pandud Polina aukirjad, medalid ja pildid, mis kajastasid tema pikaajalist kabetegevust. Võistlused avas tema tütar Valentina Ilumäe.

Esimese kolmele kohale tulid suurmeistri paberitega naised, jättes neljandaks meie Marina Ivanovitši. Auväärsele 5. kohale tuli meie noorkabetaja Ketlin Õunap, kes võitis Läänemaa kabetajat Viive Pärna ja suutis viiki mängida meie esinumbriga Marina Ivanovitšiga.

Esikolmik: 1. koht Marika Azojan, 2. koht Kaari Vainonen, 3. koht Piret Viirma.

Tüdrukutest sai 1. koha Kaire Lepp, 2. koha Nicole Balta, meie Uuemõisa algkooli tüdruk Andra Reidla jagas 3. kohta Liina Kasega. Vanemas vanusegrupis jäid meie tüdrukud Leanika Pärna ja Merlin Murumäe (Taebla gümnaasium) jagama 4. kohta. Võitis Anneli Trees Tallinnast.

Septembrikuus käisid meie kabetajad minikadettide Eesti meistrivõistlustel 64ruudulises kabes. Poistest võitis 5. koha Morten Saar – tubli saavutus sportlaselt, kelle lemmikala on jalgpall. Ka mõttesportlane peab omama head füüsilist ettevalmistust, kontrollima oma närve ja suutma mitu tundi pingsalt laua taga mõelda. 10. kohale tuli Dan Taidla, mõlemad noored õpivad Haapsalu põhikoolis. Tüdrukutest tuli 7. kohale Leanika Pärna (Taebla gümnaasiumist).

Märtsikuus käisid Läänemaa kabeklubi noored Laagri kooli lahtistel meistrivõistlustel, kus saadi vanemas vanuseklassis (1999. a) kaks teist ja üks kolmas koht. Merlin Murumäe (Taebla gümnaasium) ja Dan Taidla (Uuemõisa algkool) võitsid teised kohad ja Ants Lobjakas (Haapsalu gümnaasium) kolmanda koha.

Keskmises vanuseklassis (2001. a) tüdrukud tõid koju kõik kolm esikohta, Leanika Pärna ja Reelika Pärna (Taebla gümnaasium) võitsid esimese ja teise koha ja Andra Reidla (Uuemõisa algkool) ning Martin Pärna poistest (Taebla gümnaasium) kolmanda koha.

Aprillis käisime mängimas Nõmme kabeklubis üle-eestilisel 1. klasside õpilaste kabeturniiril “Kevad 2013” rahvusvahelises kabes, kus Haapsalu gümnaasiumi tüdruk Caroline Samorajev tuli 9. kohale ja Hugo Juurik poistest 11. kohale.

Aprillis toimusid ka Eesti meistrivõistlused kadettidele rahvusvahelises kabes, tüdrukutest tuli Ketlin Õunap 7. kohale ja poistest Dan Taidla 12. kohale.

Maikuus käis meie mullune Eesti meister kiirkabes Marina Ivanovitš kätt ja mõtteteravust proovimas välkkabes (mõtteaeg 5 minutit partiile), saavutades 7. koha.

Juunikuus käisid meie tublimad kabetajad Tuksi spordilaagris, kust võtsime peale kabealaste tarkuste kaasa head mälestused toredatest noortest kasvatajatest, kes tutvustasid meie lastele programmi “Sport on lahe” raames sportmänge. Kõigile jäid meelde ka toredad kokatädid, kes jälgisid, et ka kõige väiksemad lapsed saaksid söönuks. Kõige popim ühiskondlik toimkond oli laudade katmine. Toredad olid õhtused peod Tallinna breigikooli laste eestvedamisel, kes näitasid oma oskusi ja õpetasid meile rütmitantse.

Meie omalt poolt korraldasime Tuksi laagri esivõistlused kabes, millest võttis osa 25 last. Esikoha võitis Dan Taidla (Uuemõisa algkool), 2. koha sai Jan Jeeberg (Haapsalu algkool), 3. koha Morten Saar. Kuna kabemäng osutus üheks populaarsemaks õhtuseks mänguks, kinkisime laagrile kabelaudu ja -nuppe, mida järgmised laagrilapsed aktiivselt kasutasid. Täname laagriülemat Kristi Märki, kes oma hoolitsuse ja noorusliku energiaga võitis laste südamed.

Juulikuus käisid meie naised pöördkabe (äraandmine) Eesti meistrivõistlustel, kus Marina Ivanovitš tuli 6. kohale ja Viive Pärna 8. kohale. Eesti meistrivõstlustel Inglise kabes (tagasi võtta ei tohi) tuli Marina Ivanovitš 7. kohale.

Rõõmsa kohtumiseni ruudulise laua taga 2. novembril, Haapsalu linna meistrivõistlustel!

Kalev Randlaine

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments