Kaitseliidu Lääne maleva liige Poolas parim laskja

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tõnu Teder (keskel) vahetult enne autasustamist koos kaitseliidu Lääne maleva pealiku major Arnold Juhansiga. Foto: erakogu
Tõnu Teder (keskel) vahetult enne autasustamist koos kaitseliidu Lääne maleva pealiku major Arnold Juhansiga. Foto: erakogu

13.–15. septembrini Poolas Poznanis peetud NATO reservvägede laskevõistlustel “Snaiper 2013” oli võidukas kaitseliidu Lääne maleva liige Tõnu Teder.

Võistlustel osales ligi 200 laskjat. Välisriikidest olid arvukamalt esindatud Saksamaa ja Holland, oma meeskondadega olid kohal Itaalia, Suurbritannia, Tšehhi, Slovakkia ja Norra. Eestit esindas kaks kaitseliidu võistkonda.

Võistluste relvavalik oli mitmekülgne ja huvitav, muuhulgas oli esindatud Poolas konstrueeritud ja toodetud püstolkuulipilduja SMG 98 Glauberyt, mis on Wikipedia andmetel kasutusel lisaks Poolale ka Iraagi armees. Lisaväärtust lõid ka PPSi ja Nõukogude päritolu snaiperpüssi SVD laskeharjutused.

Välisvõistlejate hulgas saavutas esikoha kaitseliidu Lääne maleva ja Eesti Reservohvitseride Kogu liige nooremleitnant Tõnu Teder.

Einar Lillo,
lipnik,
Eesti Reservohvitseride Kogu juhatuse liige

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Arnold
10 aastat tagasi

13.-15.09.2013 toimusid Poolas, Poznanis NATO reservvägede laskevõistlused „Snajper 2013“. Välisvõistkondade individuaalarvestuses sai Lääne maleva liige, nooremleitnant Tõnu Teder, esimese koha. Eestit esindas võistlustel kaks võistkonda.Võistkonnad komplekteeriti Lääne maleva võitlejatest. Esimesse võistkonda, mis saavutas väliskülaliste arvestuses seitsmenda koha, kuulusid major Arnold Juhans, nooremleitnant Tõnu Teder, veebel Kalle Karm ja reamees Dein-Tom Tõnsing. Teise võistkonda (14. koht) kuulusid nooremleitnant Sulev Luiga, veebel Toomas Vahur, nooremleitnant Mare Laide ja leitnant Raimond Lunev. Laskevõistlusel osaleti sellel aastal neljandat korda. Täpsuslaskmisel lasti nii automaadist kui käsirelvast. Kokku osales võistlusel 208 võistlejat, neist 90 välisvõistlejat. Võistlejaid oli kokku üheksast riigist. Võistlust korraldab Poola Kaitseliidu Poznani laskurklubi… Loe rohkem »