Naiskodukaitse fotokonkursi võidupilt peegeldab elu ennast

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Päivi Paltsi võidufoto vanamemme ja lastega „Elutarkusi omandamas” annab žürii hinnangul hästi edasi naiskodukaitse fotokonkursi deviisi „Eestimaa elab”. Foto: Arvo Tarmula
Päivi Paltsi võidufoto vanamemme ja lastega „Elutarkusi omandamas” annab žürii hinnangul hästi edasi naiskodukaitse fotokonkursi deviisi „Eestimaa elab”. Foto: Arvo Tarmula

Tänavuse naiskodukaitse fotokonkursi võitnud Päivi Palts ei ole ise organisatsiooniga seotud, kuid pärast konkursivõitu tahab tema tütar liituda kodutütardega; naine plaanib poegigi noorkotkasteks suunata.

„Tüdruk on hakkamist täis, tahab minna kodutütreks,” sõnas Viimsis elav viie lapse ema Päivi Palts, kes tuli möödunud laupäeval Uuemõisa valges saalis peetud auhinnatseremooniale. Auhinnaks sai võitja sukeldumiskursuse.

Raamatute kujundajana töötav Palts käib oma sõnul kogu aeg fotoaparaadiga ringi ja osaleb sageli loodusfotokonkurssidel. Tänavuses loodusfoto aastaraamatus on kaks Paltsi pilti.

Naiskodukaitse fotokonkursi „Eestimaa elab” võidutöö sündis Rocca al Mare vabaõhumuuseumis. „Käisin seal oma lapsi pildistamas, aga vaatasin teisele poole ja seal avanes huvitav pilt,” kirjeldas Viimsis elav fotograaf.

Fotokonkurss peeti viiendat korda, sel aastal korraldas võistluse naiskodukaitse Lääne ringkond.

Korraldaja, naiskodukaitse esinaise asetäitja Ave Proosi sõnul oli konkursile esitatud rekordilise 359 foto hulgas pilte seinast seina, kuid hea tasemega fotosid oli palju. „Mulle tundub, et žürii valik oli igati teemakohane, meile ootuspärane,” sõnas Proos.

Žürii liikme Arvo Tarmula sõnul oli konkursi tase ühtlaselt hea. „Palju oli väga tugevaid loodusfotosid, kuid konkursi nimi „Eestimaa elab” dikteeris valiku,” sõnas ta.

Esikoha võitnud foto oli ka Tarmula eelistus. „Ka tehniliselt hästi tehtud pilt, kõik paigas,” ütles Tarmula.

11 auhinnatu hulgas läänlasi ei olnud.

Žürii: kaitseväe teavituskeskuse ülem kapten Hannes Võrno, naiskodukaitse esinaine Airi Tooming, kodutütarde peavanem Angelika Naris, naiskodukaitse Lääne ringkonna esinaine Mare Laide, Lääne maavanem Innar Mäesalu, Hiiu maavanem Riho Rahuoja, loodusfotograaf Remo Savisaar ning fotograafid Arvo Tarmula, Triin Lukas ja Urmas Liit.

Naiskodukaitse fotokonkursi „Eestimaa elab” võitjad:

1. „Elutarkusi omandamas” — autor Päivi Palts
2. „Ega lõbu kohast küsi” — autor Eveli Nõgu
3. „Tantsumemm” — autor Eha Jakobson.

Parim maaelu kajastav foto — Liina Laurikainen
Parim linnaelu kajastav foto — Martiina Viil
Naiskodukaitse eriauhind — Heli Armus
Naiskodukaitse eriauhind — Pirko Peterson
Kodutütarde eriauhind — Karin Kont
Kodutütarde eriauhind ja rahva lemmik — Kairit Lille
Kaitseliidu Lääne maleva eriauhind — Liina Toome
Hiiu Lehe eriauhind — Annika Kääramees

Auhinnatud fotosid näeb siin, kõiki konkursile esitatud 359 fotot siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments