Erki Meistri kursuslased näitasid valminud töid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Erki Meister oma õpilastega. Foto: erakogu

Kunstnik Erki Meister korraldas möödunud nädalal Haapsalus oma kodus kursuse, millel osalenud joonistasid ja maalisid linnavaateid ning õppisid inimest kujutama. Pühapäeval näitasid kursuslased oma siin valminud töid aianäitusel.

Reedese päeva teema oli linna ja maastiku joonistamine ja maalimine. Laupäev oli pühendatud inimese kujutamisele. “Kiired joonised, et vabadust leida, ja üks pikem joonistus ja üks pikem maal,” kirjeldas Erki Meister.

Kursusel osales 11 inimest. “Väga palju rohkem ei mahugi – piirid paneb ateljee suurus ja kui palju mahub ööbima,” sõnas Meister.

Enamik kursuslasi oli väljastpoolt Haapsalust. Oli nii ise kunsti õppinuid kui ka täiesti puhtalt lehelt alustanuid.

Meister ütles, et kursustel on alati toredaid üllatusi.

“Minule on üllatus see, et inimeste sees on nii palju peidus, neile see, et nad suudavad end väljendada,” sõnas Meister. “Seda, et keegi ei saagi hakkama, polegi olnud.”

Pühapäeval panid õpilased oma valminud tööd Meistri suurde aeda näitusele. “Kui on ilus ilm, oleme tööd pannud aeda puude alla – saab jalutada ja vaadata, nii ka seekord,” rääkis Meister. “Inimesed vajavad väljundit.”

Kunstnik ja helilooja Erki Meister on oma Haapsalu kodus kunstilaagreid korraldanud neli aastat, mõned õpilased osalevad mitmendat korda. Möödunud pühapäeval lõppenud kursus oli tänavuse suve teine, esimene toimus juuli algul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments