Juhtkiri: Kes linnapeaks?

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Teada on juba enam-vähem kõik kaalukad linnapeakandidaadid: Merle Mäesalu IRList, Peeter Vikman Keskerakonna poolt, Urmas Sukles Reformierakonnast. Konservatiivid on sahistanud kergejõustikutreeneri Endel Susi nime. Sotsid tõenäoliselt oma kandidaati ei esita. Linnapea peaks olema apoliitiline ja tulema konkursi kaudu, arvavad nad pärast seda, kui Mäesalu nende käest IRLi leeri läks.

Neli aastat tagasi oli Keskerakonna linnapeakandidaat Andreas Rahuvarm. Nüüd on erakond Rahuvarmi tegevust või tegevusetust saatnud kriitikat kuulda võtnud ja vaikse töörügaja Vikmani esile tõstnud. Vikman on Suklesele tõsine konkurent ja kogub arvatavasti päris palju hääli, sh neid, mis muidu võinuksid minna Suklesele. Arvatavasti ei osutu Vikman valijate silmis siiski nii populaarseks kui Sukles.

Tõenäoliselt tuleb leppida praeguse koalitsiooni jätkamisega, st Sukles on linnapea ja Vikman aselinnapea. Teise aselinnapea koha võiks täita Merle Mäesalu, sest üks süsteemselt mõtlev naine kuluks meeste seltskonda ära. Seda näitas aselinnapeast linnapeaks ja pärast volikogus opositsiooni üheks liidriks tõusnud Ingrid Danilov. Küllap see aga uitmõtteks jääb. Poliitikud kinnitavad, et kohalikul tasandil ei mängi erakondlikkus erilist rolli, aga kui tegudeks läheb, siis paistab, et mängib küll, ja kuidas veel!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
läänlane
10 aastat tagasi

Läänemaa noored töötavad Soomes ,Norras-töökohti ei ole ju Haapsalus ega ka mitte mujal Läänemaal ja Haapsalus on vaikelu -elatakse Brüsselist tuleval välisabil ja loodetakse ka Tallinnast raha juurde saada -kõike seda kinnitab ka ajakirjaniku “vaoshoitus” stiilis jutt -oleks nagu vaja vahetust ,kasvõi toetada Vikmani…..aga siis tuli ajakirjanikul meelde,kuidas ma tohin nii kirjutada,et unustan Suklese ja puistas jälle kiitusega Suklese üle ..ja unustas danilovi “lollused ” ….sihuke demagoogiline ja tühi jutt nagu kogu see elu Haapsalus-eriti talvel….

ei saa aru
10 aastat tagasi

ma ka ei saa aru, miks ta selles erakonnas kandideerib …

linlane
10 aastat tagasi

Valiks Vikmani, kuid ei saa. Kandideerib vales erakonnas.

kodanik
10 aastat tagasi

Vikman tundub vähemalt usaldusväärne ja tegutseja tüüp olema. Teiste puhul käib üks mulliajamine nagu ikka enne valimisi.

jorss
10 aastat tagasi

Valin Vikmani, punkt.

Niisiis
10 aastat tagasi

on kõik kenasti valmis ja korras meil siin eestimaal- tallinnapeaks,haapsalupeaks,erakonnajuhtideks jne on ike ainult üks vääriline kanditaat…nagu vanal heal ajal…ainult läänenigula ühisvald on kuum kaup,kas on uudiseid uutest prominentidest kes end sinna sisse möllinud on?

Kulla maakas,ära
10 aastat tagasi

… arva,et maal napakad elavad.Seal on tööinimesed. Sinusuguseid on ka linnas. Mis puutub siia Paio ? Ta sai ju kohtus õiguse. Aga Suklese vastu küll keegi ei saa, pole mõtet end lolliks teha…

Maakas
10 aastat tagasi

Valige Tarmo Paiolinnapeaks. Passib teine muidu kodus ja kasvatab magu ette. Seebikas ka enam keegi temast huvitatud ei ole , sest viimati oli seal nii naiseliku häälega ja väliselt pohmakas peaga.

mnjahhile
10 aastat tagasi

su kriitika on mannetu:) peale pahatahtlikkuse ja irlika käekirja muud välja ei loe 🙂 aga on näha, et üritad. 2 kuud on aega veel sõnnikut loopida! jõudu sulle!

kats
10 aastat tagasi
Reply to  mnjahhile

sinul aga kurvastuseks puuduvad ajud. Oma IRL’i pläma võid ajada nii enne kui peale sööki, aga tee seda Karilaiu või mõne teise kesiku seltsis. Mul pole õrna aimugi, kes see pika kommi kirjutanud “mnjahile” tegelikult on, aga inimene on võtnud vaevaks veidi kodutööd teha. Sama võiks sullegi soovitada. Inimesei, kes sõimavad valimatult kas IRL,i, keski, reformi või siis persoone isiklikult, on siin linnas, ma arvan kaks-kolmkümmend. Ülejäänud tuhanded on normaalsed linnakodanikud, kes tahavad, et elu läheks paremaks. Erinevalt sinust näevad nad nii postittvset kui ka negatiivset.

Ahto
10 aastat tagasi
Reply to  kats

Oleks vaid selliseid katse Läänemaal rohkem !
Ilusat taasiseseisvumise päeva siiski kõigile.

mnjahile
10 aastat tagasi

Vaat mina nii küll ei arva. Kas sa tõesti aru ei saa, et elu on seisma jäänud? See koalitsioon ei ole võimekas linna juhtima. Lugedes Karilaiu aruannet enne puhkusele minekut, siis see oli küll mannetu. Lugege – KE on aastaid olnud avatud poliitilistele jõududele ja ei mingit juttu kodanikuühiskonnast, vabaühendustest jne. Vaatame vahekokkuvõtet, mis meile saadeti: – maksame kõrgeimat sünnitoetust Eestis – vale, Otepääl on vast kõige suurem – 576 eurot – võtsime koolilõuna kvaliteedi kontrolli alla. Miks alles nüüd, enne valimisi? Kui oleks teil oleks olnud ülevaade, siis sellist olukorda poleks tekkinud, nagu nüüd serveerite. – lasite Paralepa rulapargi… Loe rohkem »