Rock Nektar otsib oma kohta Haapsalu suvekalendris

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänavune esineja, räpp–rokki viljelev Eesti ansambel Driven esines Rock Nektaril ka 2011. aastal. Fotol Driveni esinemine 6. juulil Pärnus Aloha Kit Challenge'il. Foto: Facebook
Tänavune esineja, räpp–rokki viljelev Eesti ansambel Driven esines Rock Nektaril ka 2011. aastal. Fotol Driveni esinemine 6. juulil Pärnus Aloha Kit Challenge'il. Foto: Facebook

Homme algav muusikafestival Rock Nektar on tänavu kahepäevane — peale Haapsalu raudteejaama on kontserdid ka Lemoni sohvabaaris.

Ansamblite valikul lähtuti korraldaja Marko Kasepalu sõnul sellest, et kõlada saaks võimalikult eri rokistiilid.

„Metsatöll on folk–metal, J.M.K.E on punk, Slinghunt on grunge või indie–rokk, Driven on räpp–rokk,” tõi Kasepalu näiteid.

Nektaripeol annavad kontserdi ka Elephants From Neptune, Sibyl Vane, Taavi Peterson & Üdi, The Lips, Slippery Slope, Jats ja Foo Fighters Tribute Band.

Kollektiividest, keda korraldajad üritusele mängima kutsusid, jääb tulemata vaid üks, Soul Thrower, kelle liikmel on samal ajal teine esinemine, rääkis Kasepalu.

Tema sõnul on paljud ansamblid Haapsallu kutsutud isiklike tutvuste kaudu.

Tegijad raha ei teeni

Rock Nektarit korraldavad haapsallased Peeter Särg, Pärt Õlekõrs, Harly Holm ja Kasepalu ise koos oma pere ja sõpradega.

Korraldajad ei teeni, vaid peavad avama oma isiklikud kotirauad, sest sponsorite antust ja piletitulust kulude katmiseks Kasepalu sõnul ei jätku.

„Ka kõik, kes ürituse kordaminekuks kaasa aitavad, teevad seda tasu saamata,” lisas ta.

Kasepalu sõnul pole sellest hullu, sest ürituse otsene eesmärk on pakkuda Läänemaa inimestele midagi head.

Osa Rock Nektari piletitulust läheb Läänemaa puuetega laste vanemate ühendusele ratsutamisteraapia korraldamiseks.

„Isegi kui selle eest saaksid korraldamise kulud kaetud — ikka anname ära ja maksame ise,” kinnitas korraldaja.

Kasepalu lisas, et meeskonna rõõmuks otsustas üks Rock Nektari sponsor aktsioonist kuuldes kohe ise nii üritust kui ka ühingut toetada.

Puuetega laste vanemate ühenduse juht Leelo Paju rääkis, et Rock Nektar tegi pakkumuse toetada ja ühing mõtles kohe ratsutamisteraapiale, sest see on lastele äärmiselt vajalik, kuid väga kallis.

„Ratsutamisteraapiaga paranevad koordinatsioon, tasakaal, aistingud, liigeste liikuvus, motoorika, kahe käe koostöö, silma ja käe koostöö, mälu, tähelepanu suunamine, seoste loomine, õppimisvõime, motivatsioon, minapilt, emotsioonide juhtimine, ebaõnnestumiste talumine, koostööoskus jm,” loetles Paju.

Varem on ühingu lapsed saanud ratsutamisteraapiat saate „Tantsud tähtedega” ja hasartmängumaksunõukogu toel.

Nektar on olemas, nüüd tuleb rahvast oodata

„Värske festival — tundus, et tuleb õlg alla panna,” põhjendas Metsatöllu trummar Marko Atso bändi otsust üritusel esineda ja pisut ka korraldusliku poole pealt aidata.

„Haapsalu on kant, kus muidu toimub selliseid üritusi vähe,” lisas Atso.

Tema sõnul peaksid ka kohalikud kõrgelt hindama korraldajaid, kes püüavad väikelinna kultuurielu elavdada.

„Lisaks majandust, poodidest Alexela tanklani välja. Alati müts maha. Olen ise korraldanud üritusi ja tean, et see on tänamatu töö,” jätkas Atso.

Kuigi eelmise, 2011. aasta Rock Nektari esinejate nimekiri oli silmapaistev (nt Winny Puhh, Slinghunt, Psychoterror), käis kontsertidelt läbi vaid paarsada inimest.

„Võib–olla ei olnud rahvas veel üritust vastu võtnud, võib–olla ei võta ka sel aastal veel. Järjepidevust on vaja,” sõnas Marko Kasepalu.

„Aasta poleks pidanud vahele jääma, aga aega lihtsalt ei olnud,” nentis ta.

Rokifestival Rock Nektar peeti esimest korda 2011. aastal, enne seda toimus kaks korda pungifestival Punk & Rock Nektar.

Tänavu üritasid korraldajad reklaami teha enam kui tunamullu ja Kasepalu julges arvata, et ka rahvast tuleb rohkem kui viimati.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments